Yksityinen sektori Phuketissa kamppailee työvoimapulan kanssa miljoonan kiinalaisen saapuvan ennusteen vuoksi

Phuket -

Thaimaan eteläisen hotelliyhdistyksen presidentti sanoi tiistaina 3. tammikuuta, että Phuket kamppailee vakavan työvoimapulan kanssa miljoonan kiinalaisen turistin odotetaan saapuvan paikalle.

Suksit Suwanditkul odotti, että Thaimaa näkee kiinalaisten turistien virran vuoden 2023 toisella neljänneksellä ensimmäisen neljänneksen sijaan Kiinassa meneillään olevan Covid-19-pandemian vuoksi.

Hän ennusti, että Phuket näkee noin miljoona kiinalaista saapuvaa vuoden 2023 aikana, mikä on hyvä merkki matkailulle, mutta silti paljon pienempi määrä verrattuna vuoteen 2019, jolloin kiinalaisia ​​saapuu kolme miljoonaa.

Suksit kuitenkin paljasti, että Phuketin yrittäjät kohtaavat kipeästi jatkuvaa työvoimapulaa, joka on pahentunut entisestään. Tämä on näkynyt äskettäisessä päivittäisten työntekijöiden palkkaamisessa uudenvuodenaattona, jolloin palkkataso nousi pilviin 700-1,200 XNUMX bahtiin päivässä kovan kilpailun vuoksi.

– Hieronta- ja kylpyläliiketoiminnassa pula on kova, koska kyseessä on erikoistyö, johon tarvitaan koulutuksen suorittaneita ja vähintään 150 tunnin työkokemusta omaavia työntekijöitä, Suksit sanoi.

"Vaikka ulkomaisia ​​turisteja on enemmän ja yrityksiä on avattu uudelleen, hieronta- ja kylpyläsalien tulot ovat kasvaneet vain 30 prosenttia palveluiden puutteen vuoksi", hän jatkoi.

Samaan aikaan Phuketin matkailu on parantunut merkittävästi hotellien käyttöasteen perusteella, joka nousi 56 prosenttiin lokakuussa ja 66 prosenttiin marraskuussa 2022. Sukit ennusti käyttöasteen nousevan 60-70 prosenttiin tammikuussa 2023 ja laskevan sitten 50 prosenttiin helmikuussa, koska se on sesonki päättyy. Huhtikuusta eteenpäin markkinoille odotetaan vain intialaisia, australialaisia ​​ja itäeurooppalaisia ​​turisteja, koska eurooppalaiset turistit ovat palanneet kotiin.

Yksi poikkeus on Songkran-viikko huhtikuun puolivälissä, jonka odotetaan olevan ensimmäinen suuri vesitaistelujen ja tapahtumien Songkran neljään vuoteen. Matkailualan analyytikot ennustavat tämän viikon olevan lähes sataprosenttisella täyttöasteella erityisesti Patongissa.

Saapuvien kiinalaisten turistien osalta Sukit kehotti hallitusta hankkimaan Covid-19-vakuutuksen ennen Thaimaahan saapumista, jotta he eivät rasita maan julkista terveydenhuoltobudjettia tartunnan saamisen yhteydessä.

Lisäksi, jos turistit matkustavat alueelta, jolla on paljon Covid-19-tartuntoja, hallituksen tulisi turvallisuuden maksimoimiseksi vaatia heiltä joko RT-PCR-testi 48 tunnin sisällä tai antigeenitesti ennen koneeseen nousua, Sukit ehdotti. .
-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Osallistu keskusteluun Facebook-ryhmässämme https://www.facebook.com/groups/438849630140035/tai alla olevissa kommenteissa.

Pattaya Newsin viimeisimmät paikallisuutisten kääntäjä. Aim on XNUMX-vuotias, joka tällä hetkellä asuu ja opiskelee viimeistä vuottaan yliopistossa Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.