Thaimaan terveysasiantuntijat kehottavat kansalaisia ​​lopettamaan Covidin pelon

KUVA: Thairath

Kansallinen -

Monet thaimaalaiset lääketieteen asiantuntijat yrittävät vakuuttaa yleisölle, että uudet koronaviruksen kannat Kiinassa eivät ole niin huolestuttavia kuin nykyinen hallitseva kanta Thaimaassa.

Useiden thaimaalaisten tiedotusvälineiden mukaan monet thaimaalaiset ovat huolissaan siitä, että kiinalaiset turistit tuovat Thaimaahan uuden koronaviruksen kannan Pekingin avattua rajansa uudelleen sunnuntaina.

Lääketieteen asiantuntijat, mukaan lukien kansallisen geenitekniikan ja biotekniikan keskuksen virologi Anan Jongkaewwattana, ilmaisivat mielipiteensä Facebookissa ja sanoivat: "Olemme huolissamme siitä, että Kiinassa [BA.5.2] olevia kantoja voidaan tuoda maahan. Thaimaahan."

Hän kuitenkin lisäsi: "Mutta BA.5.2 Kiinassa ei ole mitään uutta Thaimaassa, koska olemme jo kokeneet sen. Se alkaa jo hiipua [kun se on siirtymässä BA.2.75:een]."

Tällä hetkellä Kiina kamppailee BA.5.2- ja BF.7-kantojen kanssa, jotka ovat BA.5 Omicron -variantin jälkeläisiä ja ovat erittäin tarttuvia.

Siitä huolimatta Ananin mukaan "Thaimaan BA.2.75-alavariantti on huolestuttavampi."

Samaan aikaan toinen terveysasiantuntija tohtori Manoon Leechawengwongs, Vichaiyutin sairaalan keuhkolääkäri, julkaisi Facebookissa, että "Meidän pitäisi kohdella ja toivottaa kiinalaisia ​​matkailijoita vieraamme samalla tavalla kuin vieraita muista maista."

Hän lisäsi, että "Viruksen mutaatioita voi tapahtua kaikkialla maailmassa, eikä meidän pitäisi huolehtia siitä, että kiinalaiset turistit tuovat sen maahan. Meidän pitäisi lakata pelkäämästä Covidia, koska meidän on elättävä sen kanssa ja saatava säännöllisesti tehosterokotteita, kuten influenssarokote.

Keuhkolääkäri kehottaa myös yleisöä noudattamaan säännöllisiä Covid-19-varotoimenpiteitä, kuten pitämään maski päällä ruuhkaisilla alueilla, pitämään sosiaalista etäisyyttä ja pesemään säännöllisesti käsiään.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Osallistu keskusteluun Facebook-ryhmässämme https://www.facebook.com/groups/438849630140035/tai alla olevissa kommenteissa.

 

Tilaa
Tanakorn Panyadee
Pattaya Newsin viimeisimmät paikallisuutisten kääntäjä. Aim on XNUMX-vuotias, joka tällä hetkellä asuu ja opiskelee viimeistä vuottaan yliopistossa Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.