Kiina ilmoittaa lopettavansa Covidiin liittyviä rajasulku- ja karanteenitoimenpiteitä

Kansallinen -

Ei enää pakollista karanteenia. Ei enää rajoituksia lennoilla. Negatiivinen testitulos 48 tuntia ennen matkaa on tammikuusta alkaen ainoa Covid-vaatimus matkustaa Kiinaan xnumxth.

Kiina julkaisi maanantai-iltana 26. joulukuuta kaksi ilmoitusta, joissa se ilmoitti merkittävistä politiikan muutoksista Covid-19:n suhteen. Alla on joitain tärkeimpiä politiikan muutoksia.

  1. Välittömästi voimaan tullessa Kiina nimeää "uuden koronaviruskeuhkokuumeen" uudelleen "uudeksi koronavirusinfektioksi" poistaen sanan "keuhkokuume" virallisesta nimestään Covid-19.
  2. Covid-19 on luokiteltu B-luokan tartuntatautiksi, mutta sitä on hallittu A-kategorian yleisimpana, vakavimpana tartuntataudina vuodesta 2020 lähtien. 8 alkaen Covid-2023:ää hallitaan B-luokan tartuntatautina, mikä tasoittaa tapa purkaa rajoituksia.

[Kaikki alla olevat tulevat voimaan 8. tammikuuta 2023 alkaen.]

  1. Koska Covid-19 on hallinnassa B-luokan tartuntatautina 8 alkaen, Kiinan tartuntatautien ehkäisy- ja valvontalain mukaan Kiina ei enää ota käyttöön karanteenitoimenpiteitä Covid-2023-tartunnan saaneille ihmisille; älä enää määritä läheisiä kontakteja; Älä enää määritä korkean ja alhaisen riskin alueita; mukauttaa Covid-19-testauksensa vapaaehtoiseen testaukseen; muuttaa asiaankuuluvien tietojen julkistamisen tiheyttä ja sisältöä;
  2. Kiinan rajaterveys- ja karanteenilain mukaan Kiina ei enää määrätä asiaankuuluvia karanteenitoimenpiteitä saapuvalle henkilökunnalle ja tavaroille.
  3. Nukleiinihappo/PCR-testi suoritetaan 48 tuntia ennen Kiinan-matkan aloittamista. Ne, joilla on negatiivinen tulos, voivat tulla Kiinaan hakematta terveyskoodia Kiinan suurlähetystöistä/konsulaateista ulkomailla. Jos testitulos on positiivinen, henkilön tulee matkustaa Kiinaan, kun tulos on muuttunut negatiiviseksi.
  4. Kiina poistaa nukleiinihappo-/PCR-testauksen ja keskitetyn karanteenin maahantulon yhteydessä. Jos terveysilmoitus on normaali eikä tullisataman rutiinikaranteenissa ole poikkeavuuksia, henkilö vapautetaan Kiinaan.
  5. Kiina poistaa niin sanotun "Five One" -politiikan, lentojen täyttömäärän ja muut lentojen määrää koskevat rajoitukset. Lentoyhtiöiden on edelleen ryhdyttävä varotoimiin lennon aikana, ja matkustajien on edelleen naamioituttava. ("Five One" -käytäntö salli mannerkiinalaisten lentoyhtiöiden lentää vain yhden lennon viikossa yhdellä reitillä mihin tahansa maahan ja ulkomaiset lentoyhtiöt vain yhden lennon viikossa Kiinaan. Suurin osa Kiinaan suuntautuvista lennoista on rajoittunut täyttämään 75 % lennoistaan. istuimet.)
  6. Kiina optimoi edelleen järjestelyjä Kiinaan tuleville ulkomaalaisille työn ja tuotannon jatkamiseksi, liiketoiminnaksi, opiskeluksi, perhevierailuiksi ja jälleennäkemiseksi ja tarjoaa vastaavan viisumimukavuuden.
  7. Kiina jatkaa vähitellen matkustajien tuloa ja sieltä poistumista vesi- ja maasatamissa.
  8. Kiina jatkaa Kiinan kansalaisten lähtevää matkustamista hallitusti kansainvälisen epidemiatilanteen ja eri palvelujen kapasiteetin mukaisesti.

Virallinen ilmoitus antoi politiikan muutoksen taustaksi seuraavaa.

Puolueen keskuskomitea, jonka ytimessä on toveri Xi Jinping, on uuden koronavirustartunnan puhkeamisen jälkeen kiinnittänyt suurta huomiota epidemian ehkäisyyn ja hallintaan, vahvistanut kokonaisvaltaisesti ennaltaehkäisy- ja valvontatyön keskitettyä ja yhtenäistä johtamista sekä määritellyt selkeästi epidemian ehkäisemisen ja hallinnan institutionaaliset mekanismit, strategiset periaatteet, tavoitteet ja tehtävät sekä työvaatimukset, jotka antavat perustavanlaatuisia suuntaviivoja ja tieteellistä ohjausta kansansodan ja kokonaissodan voittamiseen, estosodan voittamiseen sekä kansansodan normalisoimiseen. epidemian ehkäisy ja valvonta.

Epidemian ehkäisy ja valvonta Kiinassa on aina noudattanut "ihmiset etusijalla" ja "elämä ensin". Kaikki alueet ja osastot ovat tehneet tiivistä yhteistyötä, suorittaneet tehtävänsä, optimoineet ja mukauttavat ennaltaehkäisy- ja valvontatoimenpiteitä dynaamisesti tilanteen mukaan ja jatkuvasti parantaen. tieteellinen ja tarkka ehkäisy ja valvonta.

1.4 miljardia ihmistä on taistellut epidemiaa vastaan ​​yhdellä sydämellä, sinnikkällä ja omistautuneella tavalla, vastaten tehokkaasti viiden maailmanlaajuisen epidemia-aallon vaikutuksiin, välttäen menestyksekkäästi suhteellisen voimakkaasti patogeenisen alkuperäisen kannan ja Delta-kannan laajalle leviämisen ja vähentäneet huomattavasti vakavaa tautia. sairaudet ja kuolemat. Epidemiat ja kuolemat vähenivät huomattavasti, ja arvokasta aikaa saatiin rokotteiden ja lääkkeiden kehittämiseen ja käyttöön sekä lääketieteellisten resurssien valmisteluun.

Kiina on säilyttänyt maailman alhaisimman epidemian ja kuolleisuuden, parantanut tasaisesti ihmisten terveyttä ja saavuttanut maailman parhaat tulokset integroimalla talouskehityksen ja epidemioiden ehkäisyn ja hallinnan, osoittaen vahvasti vastuullisen vallan roolin ja luomalla ehkäisyn ihmeen. ja hallinta ihmisten sairauksien torjunnan historiassa.

Tällä hetkellä virusmutaation, epidemian muutosten, rokotusten suosion ja ennaltaehkäisyn ja valvonnan kokemuksen kertymisen myötä Kiinan uusien koronavirustartuntojen ehkäisy ja hallinta ovat uusien tilanteiden ja tehtävien edessä. Ennaltaehkäisy- ja valvontatyö on siirtynyt uuteen vaiheeseen.

Virusmutaatiotilanteesta kotimaiset ja ulkomaiset asiantuntijat uskovat yleisesti, että virusmutaation yleinen suunta on: siitä tulee vähemmän patogeeninen, enemmän ylähengitysteiden infektioita, lyhyemmällä itämisajalla uusi koronavirus on luonnossa pitkään. Ajan myötä sen patogeenisyys vähenee merkittävästi ja tuloksena oleva sairaus kehittyy vähitellen yleiseksi hengitystieinfektiotaudiksi.

Vaikka tartuntojen määrä on suuri, oireettomien infektioiden ja lievien tapausten osuus on yli 90 % ja vakavien sairauksien ja kuolemantapausten määrä on erittäin alhainen. Kiinan ennaltaehkäisy- ja valvontasäätiön näkökulmasta Kiina on kerännyt yli 3.4 miljardia rokotusannosta uutta koronavirusta vastaan, ja yli 90-vuotiaiden täysi rokotusaste on yli XNUMX %; Erityisten viruslääkkeiden tutkimuksessa ja kehittämisessä on edistytty kotimaassa ja ulkomailla, ja Kiina on seulonut kliinisesti tehokkaita reseptejä, kuten "kolme lääkettä ja kolme reseptiä" (perinteinen kiinalainen lääketiede). Lääkäri- ja terveydenhuoltohenkilöstöllä on runsaasti kokemusta epidemioiden ehkäisystä, hallinnasta ja hoidosta, ja ennaltaehkäisy- ja valvontakykyä on parannettu merkittävästi.

Viruksen mutaation, epidemiatilanteen ja Kiinan ennaltaehkäisy- ja torjuntasäätiön perusteellisen arvioinnin jälkeen Kiina on (täyttänyt) perusehdot muuttaakseen uuden koronavirustartunnan "kategoriaksi B määritetystä, mutta kategorian A alla hoidetusta" tilasta " luokiteltu luokkaan B ja hallinnoitu luokan B mukaisesti."

Artikkeli Zichen Wang

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

 

Tilaa
Tanakorn Panyadee
Pattaya Newsin viimeisimmät paikallisuutisten kääntäjä. Aim on XNUMX-vuotias, joka tällä hetkellä asuu ja opiskelee viimeistä vuottaan yliopistossa Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.