Yli 30 ihmisen kerrotaan olevan edelleen merellä sen jälkeen, kun laivaston alus kaatui Prachuasta

Prachuap Khiri Khan –

Thaimaan kuninkaallisen laivaston alus kaatui Bang Saphanin alueella. 73 miehistön jäsentä on pelastettu ja noin 33 on edelleen meressä.

Thaimaan kuninkaallisen laivaston amiraali Pokkrong Monthatpalin raportoi tänä aamuna (19. joulukuuta), että laivaston korvetti HTMS Sukhothai kaatui viime yönä noin klo 11 (30. joulukuuta) voimakkaiden aaltojen vuoksi, jotka saivat sen kaatumaan kyljelleen. Veneeseen vuotanut vesi aiheutti Thaimaan kuninkaallisen laivaston mukaan sähkövian ja sähkökatkon. Laiva upposi pian sen jälkeen. 18 laivaston upseeria on pelastettu, kun taas 73 on edelleen meressä. Pelastuista neljän kerrottiin loukkaantuneen vakavasti, kuten murtuneita jalkoja ja suurta verenhukkaa.

Kaatumisen tarkka paikka oli noin kaksikymmentä merimailia Bang Saphanin alueelta Prachuap Khiri Khanissa. Tapaus oli alkanut noin klo 5 eilen, joulukuun 16. päivänä, kun merivettä alkoi ensimmäisen kerran päästä Sukhothaihin. Moottori pysähtyi ja sähkökatkos tapahtui noin kello 18, ja pelastusalukset alkoivat liikkua Sukhothain sijaintiin. Klo 6 Sukhothai kallistui 17 asteeseen ja klo 19 Sukhothai kallistui 56 asteeseen. Pelastuslauttoja ja -veneitä alettiin ottaa käyttöön, ja klo 45 mennessä Sukhothai oli virallisesti uponnut. Bang Saphanin hinaajat auttoivat välittömästi pelastamaan ihmisiä merestä. Pelastustyöt jatkuivat yön yli.

Alus oli matkalla Chonburiin osallistuakseen muistoseremoniaan Chumphonin prinssin prinssi Abhakara Kiartivongsen, joka on "Thain laivaston isä", kuoleman 100-vuotispäivänä.

Pelastusoperaatio, johon osallistuivat HTMS Angthong, HTMS Bhumibol Adulyadej, HTMS Kraburi ja muut, käynnistettiin myöhään eilen illalla ja jatkuu tänään. Katastrofien ehkäisy- ja lievennysalue 4 on nyt mukana pelastusoperaatiossa sekä maalla auttamassa turvaan tuotuja merimiehiä.

Thaimaan pääministeri Prayut Chan O'Cha on ilmoittanut haluavansa rohkaista kaikkia kadonneita joukkoja ja toivoo, että Thaimaan kuninkaallinen laivasto pystyy auttamaan kaikkien edelleen kadonneiden löytämisessä.

Tämä on kehittyvä tarina, ja kerromme niistä lisää, kun ne julkaistaan.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä! TAI, kirjoita sähköpostiosoitteesi alle!

Auta tukemaan Phuket Expressiä vuonna 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.