Thaimaan huumevalvontalautakunta kokoontuu ensi viikolla keskustelemaan kannabiksen muuttamisesta laittomaksi huumeeksi ja kannabista kannattavat ryhmät järjestävät suuren mielenosoituksen

Thaimaa-

Varapääministeri Wissanu Krea-ngamin johtama Thaimaan huumevalvontalautakunta kokoontuu Bangkokissa tiistaina 22. marraskuuta keskustelemaan kannabiksen laillistamisen vastustajien ehdotuksista tehdä kasvista jälleen laiton huume kategoriassa 5.

Kannabis dekriminalisoitiin Thaimaassa tämän vuoden kesäkuun alussa, mutta dekriminalisoinnin vastustajat ovat jatkuvasti jarruttaneet kasvin lopullisia lakeja ja etsineet useita tapoja yrittää kieltää kasvi uudelleen kokonaan. Heidän uusin taktiikkansa on tavata suoraan huumevalvontalautakunta yrittääkseen saada heidät vakuuttuneiksi siitä, että kasvi on vaara yhteiskunnalle ja tehdä siitä jälleen laiton huume.

Jos kasvin laillistamisen vastustajat onnistuvat, se voisi välittömästi nähdä hallussapidon, myynnin ja viljelyn tehneen jälleen laittomaksi Thaimaassa ja sulkea arviolta tuhansia uusia lääkehoitoloita ja vaikuttaa miljooniin thaimaalaisiin, jotka nyt kasvattavat ja viljelevät kasvia kotonaan ja harjoittavat uutta liiketoimintamahdollisuuksia, mikä saattaa saattaa heidät lainvalvontaviranomaisten syytteeseen.

Laillistamisen vastustajat mainitsevat syynä kannabiksen uudelleenkieltoon Thaimaassa nuorten vaaran, laajalle levinneen virkistyskäytön, kun dekriminalisointi oli tarkoitettu vain lääketieteelliseen käyttöön, sekä uskonnolliset syyt. He väittävät, että se ei ole poliittinen, vaikka jotkut vastustajat vastustivat avoimesti Bhumjaithai-johtajaa Anutin Charnvirakulia ja hänen kasvavaa vaikutusvaltaansa ennen ensi vuoden parlamenttivaaleja. Anutin oli tärkein kannattaja kannabiksen dekriminalisoinnissa Thaimaassa talouden elvyttämiseksi.

Prasitthichai Nunual, Thaimaan kannabislainsäädännön kansanverkoston edustaja, kertoi lehdistölle, että marihuanan ja kannabiksen kannattajat ovat läsnä kuulemisessa saadakseen äänensä kuuluviin äänekkäästi ja selkeästi. Prasitthichain mukaan jos tehdas tehdään laittomaksi uudelleen, se voi aiheuttaa kaaosta ja asettaa miljoonat taloudellisiin ja oikeudellisiin ongelmiin.

Prasitthichai ehdotti sen sijaan, että marihuanan vastustajat ja kannattajat löytäisivät keskitien, joka hyödyttää parhaiten kaikkia osapuolia, ja hyväksyisi kannabislainsäädäntöä, jonka parlamentti on parhaillaan tarkasteltavana 7. joulukuuta ja jotka antaisivat kasville lisäsuojaa ja -säännöksiä, erityisesti huolien väärinkäytöstä. nuoriso.

Sillä välin varapääministeri, kansanterveysministeri ja marihuanan kannattaja Anutin Charnvirakul ilmoitti lehdistölle, ettei hän ollut huolissaan hallituksen kokouksesta ja että hän oli tehnyt Wissanulle selväksi massiivisen vaikutuksen, joka kasvin huumeeksi muuttamisella olisi miljooniin ihmisiin. thaimaalaisista. Anutin on jatkuvasti sanonut, että kannabiksen käyttäminen taaksepäin ei yksinkertaisesti ole enää vaihtoehto.

TPN-media huomauttaa, että analyytikot odottavat laajalti, että hallitus ei tee päätöstä kasvista ja siirtäisi sen kansanterveysministeriön käsiteltäviksi, jossa seuraava askel ja taistelu kannabiksesta olisi eduskunnan lakiesitys joulukuussa.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä! TAI, kirjoita sähköpostiosoitteesi alle!

Auta tukemaan Phuket Expressiä vuonna 2022!

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.