Selitä: Mitä tapahtuu tulevassa APEC-huippukokouksessa Thaimaassa?

Kansallinen -

Thaimaa, vuoden 2022 APEC-huippukokouksen virallinen isäntä, ilmoitti olevansa valmis isännöimään 29. Aasian ja Tyynenmeren talousyhteistyön (APEC) huippukokousta, joka järjestetään 18. ja 19. marraskuuta 2022 Bangkokissa viiden päivän kuluttua tästä päivästä (13. marraskuuta). ).

Mutta mitä se oikeastaan ​​on?

APEC on vuonna 1989 perustettu alueellinen talousfoorumi, jonka yhtenä foorumina on Thaimaa 21 jäsentä hyödyntää Aasian ja Tyynenmeren maiden kasvavaa keskinäistä riippuvuutta kaupan, palvelujen, investointien ja rajanylitysmatkojen avulla. Organisaatio isännöi yleensä joka vuosi huippukokousta, ja tämän vuoden tavoitteena on elvyttää alueellista taloudellista integraatiota, yhdistää alue uudelleen COVID-19-pandemian jälkeen ja varmistaa kestävyys tulevaa kasvua varten, APEC:n sihteeristön mukaan.

Kuinka monta maata osallistuu Bangkokin huippukokoukseen?

Nyt kaikki 21 jäsenmaata ovat vahvistaneet osallistumisensa, jotkut maiden johtajat itse ja jotkut edustajat, kuten Yhdysvaltain presidentti Joe Biden, joka on uskonut Yhdysvaltain varapresidentti Kamala Harrisin edustamaan häntä kokouksessa. Venäjän presidentti Vladimir Putin ei myöskään osallistu Ukrainaan meneillään olevan hyökkäyksen sekä turvallisuus- ja diplomaattisten huolenaiheiden vuoksi.

Lisäksi kolme EU:n ulkopuolista maata, mukaan lukien Saudi-Arabia, Ranska ja Kambodža, ovat vahvistaneet liittyvänsä Thaimaan huippukokoukseen erikoisvieraina.

Thaimaan hallitus on joillekin thaimaalaisille lahjaksi julistanut 16.–18. marraskuuta erityisiksi yleisiksi vapaapäiviksi Bangkokissa, Nonthaburissa ja Samut Prakanissa APEC-kokouksen aikana. Näistä onnellisista maakunnista tulevien vierailijoiden odotetaan matkustavan matkailumaakuntiin, kuten Pattaya ja Phuket lomalle tänä aikana.

Saa ja ei saa tehdä APEC Summin aikanat

Dos on yleensä hyötyä erityisistä pitkistä lomista, mennä pitämään hauskaa läheisissä maakunnissa tai pitää tauon säännöllisestä hälinästä Bangkokissa. Kielletyt ovat kuitenkin sitä mielenosoitus ja luvaton kokoontuminens kokoustilojen ympärillä ja useilla alueilla on kielletty keskeytyksestä ja turvallisuudesta johtuen, vaikka monet aktivistiryhmät ilmoittivat silti sinnikkäästään protestoida.

Mitä Thaimaan APEC-huippukokouksessa on?

Vuoden 2022 huippukokouksen teema on "Open Connect Balance". Thaimaa on matkailusta riippuvainen maa, johon pandemia vaikutti voimakkaasti, ja toivoo jäsenmaiden auttavan toisiaan 1) käynnistämään uudelleen alueelliset yhteydet, erityisesti matkailu- ja matkailualan, 2) helpottamaan kauppaa ja investointeja sekä 3) edistämään toisiaan. kestävä, tasapainoinen ja osallistava kasvu biokierto-vihreän (BCG) talouden avulla.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Osallistu keskusteluun Facebook-ryhmässämme https://www.facebook.com/groups/438849630140035/tai alla olevissa kommenteissa.

Tilaa
Tanakorn Panyadee
Pattaya Newsin viimeisimmät paikallisuutisten kääntäjä. Aim on XNUMX-vuotias, joka tällä hetkellä asuu ja opiskelee viimeistä vuottaan yliopistossa Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.