Phuketin suurimmat tarinat viime viikolta: pahin tulva 50 vuoteen, Patongin kukkulan tie romahti, venäläinen kadonnut ja paljon muuta

Hei Phuket Expressin lukijat ja kannattajat!

Seuraavassa on viikoittainen ominaisuus, jossa korostamme paikallisia huipputarinoita alueellamme Phuketissa viime viikolta. Tarinoiden määrä vaihtelee viikoittain.

Toimitustiimimme valitsee ja kuratoi ne, ja ne on suunniteltu lukijoillemme, jotta he saavat nopeasti "keräyksen" tärkeistä tarinoista, jotka he ovat saattaneet unohtaa. Julkaisemme päivittäin monia tarinoita ja alueemme tärkeistä tapahtumista tai muutoksista on helppo unohtaa. Teemme kansalliset yhteenvedot erillisessä artikkelissa, tämä on vain Phuketin maakunnan paikallisia huipputarinoita.

Ne eivät ole missään erityisessä tärkeysjärjestyksessä, vaan suunnilleen julkaisujärjestyksessä. Nämä ovat maanantaista 17 sunnuntaihin 2022.

Aloitetaan ja katsotaan, mitkä olivat paikalliset huipputarinat!

  1. Phuketin vanhakaupunki on kärsinyt pahimmasta tulvasta 50 vuoteen kuluneena viikonloppuna, paikalliset asukkaat sanoivat tiedotusvälineille.

Phuketin paikalliset, mukaan lukien Rewat Areerob, Phuketin maakunnan hallintojärjestön (PPAO) presidentti, joka sanoi olevansa reilusti yli viisikymppinen, mutta kieltäytyi kertomasta tarkkaa ikänsä, kertoivat Phuket Expressille syntymästään äskettäin tulvasta Phuketin vanhassa kaupungissa. Kaupunkialue oli pahin tulva 50 vuoteen.

2. Phuketissa Patong Hillille johtava tie on alkanut sortua maanvyörymän jälkeen.

Autoilijat, jotka olivat matkalla Kathusta Patong Hillille, ilmoittivat vahingosta kello 3 30. lokakuuta. Tien toisella puolella maa alkoi liukua, mikä on laskenut alas tienvarren pinnan ja suojakaiteen.

Phuketin Kathusta Patong-kukkulalle johtava tie on nyt väliaikaisesti suljettu, kun se on alkanut romahtaa maanvyörymän seurauksena.

Patongin liikennepoliisi raportoi, että tie on tilapäisesti suljettuna Kathun vesipumppuasemalla olevan mutkan lähellä Patongissa Suwan Khiri Wongin temppeliin, joka on noin 500 metriä.

Patongin tie on käyttövalmis tilapäisten korjaustöiden jälkeen, jotka kestävät seitsemän päivää ja työt aloitetaan nykyisen sateen lakkaamisen jälkeen.

Phuket Highwayn johtaja Yutthana Pitak kertoi Phuket Expressille: "Tien korjaustyöt voidaan aloittaa sateen loputtua. Väliaikainen tien korjaus kestää noin seitsemän päivää.

Sunnuntaista lähtien tie on suljettu kaikilta ajoneuvoilta ja saatavilla vain jalan. Patongin kunnan viranomaiset ovat järjestäneet kuljetuspalvelun Patong City -kyltiltä – Patong Firefighter Station.

3. Toinen Phuketin päätiellä oleva maanvyörymä on tukkinut koko kaistan Rassadassa Mueang Phuketissa, mikä on aiheuttanut liikennekaaosin.

Liikenne viivästyy, koska koko kaista on puiden ja sähköpylväiden tukkimassa. Liikennepoliisi on avustanut tiellä.

Osa ohitustiestä, joka on yksi Phuketin useista pääteistä, on edelleen suljettuna, koska pelätään lisää maanvyörymiä hylätyn rakennuksen alle pohjoiseen suuntautuvalla kaistalla.

Phuketin kuvernööri Narong Woonciew on tarkastanut ohikulkutien alueen pohtiakseen, kuinka riskialtista on mahdollisesti aiheuttaa lisää maanvyörymiä.

30 vuotta vanha hylätty rakennus suurella ohitustiellä Rassadan osa-alueella, Mueang Phuketissa, aiotaan purkaa.

Purkutyön valmistuminen kestää noin kaksi viikkoa.

4. 32-huoneinen kerrostalo Samkongin alueella Rassadan kaupunginosassa Mueang Phuketin alueella romahti. Kuolemia tai vakavia loukkaantumisia ei raportoitu.

Yksi vuokralaisista kertoi Phuket Expressille, että kerrostalo oli alkanut romahtaa edellisenä päivänä. Rakennuksesta löydettiin joitain merkittäviä halkeamia päiväsaikaan, ennen kuin rakennus romahti yöllä.

Rassadan Samkongissa sijaitsevaan romahtaneeseen asuntoon on määrätty purku.

Rassadan pormestari Nakarin Yosangrat kertoi Phuket Expressille: "Olemme antaneet omistajalle laillisen asiakirjan asunnon purkamisesta. Normaalisti annamme 30 päivää."

5. 53-vuotias naispuolinen venäläinen turisti on kadonnut hotellista Thalangin kaupunginosassa.

Elena Rusradchenko, 53, Venäjän kansalainen, on tuntenut muistiongelmia.

Kadonnut venäläinen nainen nähtiin viimeksi sen jälkeen, kun hän meni mereen Thangissa ja jätti vaatteensa ja kenkänsä rannalle.

Sakoon poliisi, Phuketin turistipoliisi ja muut käynnistivät eilisestä lähtien etsinnät sekä maalla että merellä. Toistaiseksi hänestä ei kuitenkaan ole merkkejä.

Siinä kaikki tälle viikolle, kuten aina, kiitos tuestanne!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä! TAI, kirjoita sähköpostiosoitteesi alle!

Auta tukemaan Phuket Expressiä vuonna 2022!

Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli kolme vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin ja myös kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thain kielestä englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.