Phuketin Rassadan asukkaat kärsivät edelleen pahimmista tulvista vuosikymmeniin

Rassada, Phuket -

Rassadan alapiirin Mueang Phuketin asukkaat kärsivät edelleen viime viikonlopun tulvista, jotka ovat pahin tulva 30 vuoteen, paikalliset asukkaat kertoivat The Phuket Expressille.

Edellinen tarinamme:

Rankkasade Phuketissa koko yön ja tähän aamuun asti aiheutti tulvia monilla alueilla sunnuntaina (16. lokakuuta)th).

Viime yönä (17th), Kusoldharm Rescue Foundationin pelastustyöntekijät vierailivat Soi Pa Neangin ja Soi Samkong 1:n asukkaiden luona, jotka kärsivät edelleen tulvista kolme päivää rankkasateen päättymisen jälkeen. Alue on lähellä tilavaa laguunia, jossa veden pinta on noussut penkereiden yli.

Tulvaveden poistamiseen alueelta käytetään massiivisia vesipumppuja. Vedenpinta on kuitenkin edelleen korkea, paikoin jopa 80 senttimetriä. Osa vettä on päässyt asuintalojen sisälle, minkä vuoksi paikallisviranomaiset ovat evakuoineet asukkaita läheisiin suojiin. Uhreille annettiin myös ruokaa, sairaanhoitoa ja apua.

Tanakorn Sangnark, joka asuu Soi Pa Neangissa, kertoi Phuket Expressille: "Olen asunut täällä yli 30 vuotta. Tämä on pahin tulva kaikkiin näihin 30 vuoteen. Normaalisti tämä alue tulvii aina, kun sataa, mutta tämä aika on ollut katastrofaalinen, tulvinut koteja ja kestänyt päiviä."

Sillä välin Phuketin vanhakaupunki on kärsinyt pahimmasta tulvasta 50 vuoteen kuluneena viikonloppuna, paikalliset asukkaat sanoivat tiedotusvälineille.

Phuketin kuvernööri on jatkanut tänään vierailemista uhrien kanssa, jotka kärsivät edelleen viime viikonlopun tulvista.

Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli kolme vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin ja myös kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thain kielestä englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.