Thaimaa pidättyi äänestämästä YK:n äänestyksessä Venäjän Ukrainan liittämisen tuomitsemisesta

KUVA: REUTERS/David 'Dee' Delgado

Kansallinen -

Thaimaa on yksi niistä 35 maasta 193:sta, jotka pidättyivät äänestämästä, kun Venäjä tuomitsi neljän osittain miehittämän Ukrainan alueen liittämisen YK:n yleiskokouksessa 12. lokakuuta.

143 maata 193:sta päätti tuomita Venäjän liittämisen sanomalla, että se oli laiton teko, kun taas vain neljä maakuntaa, Syyria, Nicaragua, Pohjois-Korea ja Valko-Venäjä, äänesti päätöslauselmaa vastaan.

Thaimaa oli yksi niistä 35 maasta, kuten Kiina, Intia, Laos, Pakistan, Vietnam jne., jotka pidättyivät äänestämästä. Äänestyksen jälkeen Ukrainan presidentti Volodymyr Zelensky kiitti kaikkia 143 maata, jotka äänestivät Twitterissään Ukrainan tukemisesta.

Päätöslauselmassa hylättiin Venäjän yritys liittää Donetsk, Luhansk, Zaporizhia ja Herson, samalla kun Venäjää vaadittiin peruuttamaan päätöksensä ja vetämään kaikki asevoimat Ukrainan maaperältä.

Thaimaan ulkoministeriöstä:

"Thaimaa päätti pidättäytyä äänestyksestä päätöslauselmasta, koska se tapahtuu äärimmäisen epävakaassa ja emotionaalisesti ladatussa ilmapiirissä ja tilanteessa, ja siten marginalisoi kriisidiplomatian mahdollisuuden saada aikaan rauhanomainen ja käytännöllinen neuvotteluratkaisu konfliktiin, joka voi työntää konfliktia. maailma kohti ydinsodan ja globaalin talouden romahduksen partaalla.

Thaimaan koko lausunto ja heidän päätöksensä ovat alla:

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Osallistu keskusteluun Facebook-ryhmässämme https://www.facebook.com/groups/438849630140035/tai alla olevissa kommenteissa.

Pattaya Newsin viimeisimmät paikallisuutisten kääntäjä. Aim on XNUMX-vuotias, joka tällä hetkellä asuu ja opiskelee viimeistä vuottaan yliopistossa Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.