Thaimaan perustuslakituomioistuin päätti perjantaina, että Prayutin toimikausi pääministerinä ei ylitä 8 vuoden rajaa vielä

Kansallinen -

Thaimaan perustuslakituomioistuin päätti perjantaina, 30. syyskuuta, että pääministerin kenraali Prayut Chan-O'Chan toimikausi ei ole vielä saavuttanut toimikauden rajaansa perustuen nykyiseen vuonna 2017 voimaan tulleeseen perustuslakiin.

Tänään iltapäivällä antaman tuomion mukaan perustuslakituomarit päättivät, että hänen toimikautensa pääministerinä oli alkanut 6 tai nykyisen perustuslain voimaantulosta.

Tämä tarkoittaa, että kenraali Prayut palaa Thaimaan pääministerin tehtäviinsä välittömästi sen jälkeen, kun hänet on väliaikaisesti jäädytetty tuomioistuimen käsittelyn ajaksi, ja hänellä on laillinen oikeus oleskella tehtävässään vuoteen 2025 asti vuoden 2017 perustuslain laillisen päättymiskauden mukaan.

Prayut ja hallitus voivat jatkaa työskentelyä eduskunnan toimikauden loppuun 23 saakka, ja he voivat myös asettua pääministeriehdokkaaksi tulevissa parlamenttivaaleissa.

Kuva

Samaan aikaan BTS Siam Skywalkissa ja Bangkokin Ratchaprasong-risteyksessä järjestetään tänään iltapäivällä kaksi demokratiaa puolustavaa mielenosoitusta vastustaakseen tuomioistuimen päätöstä ja syrjäyttääkseen Prayutin pääministerin paikalta.

Illan mielenosoituksiin odotetaan lisää mielenosoittajia. Lähistöllä nähtiin joukko liikennepoliisia. Tilanne on edelleen rauhallinen lehdistön ajan.

Adam Judd
Adam Judd on TPN-median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta. Hänen taustansa on HR and Operations ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta jo vuosikymmenen ajan. Hän on asunut Pattayalla noin yhdeksän vuotta päätoimisena asukkaana, tunnetaan paikallisesti hyvin ja on vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinat lähetä sähköpostia [sähköposti suojattu] Tietoja meistä: https://thephuketexpress.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thephuketexpress.com/contact-us/