Hyvästi hätäasetus ja Covid-19-tilannehallinnon keskus, aikakausi päättyy Thaimaassa

Thaimaa-

Yli kahden ja puolen vuoden jälkeen aikakausi, joka oli monille ihmisille erittäin epämiellyttävä ja elämää muuttava, päättyy Thaimaassa.

Tämän päivän, 30 jälkeen voimassa ollut Covid-19:n torjuntaa koskeva poikkeusasetus, joka tuli voimaan maaliskuussa 2020, poistuu. Lisäksi Covid-aikakauden sääntöjä ja määräyksiä hoitanut ja kaiken hallinnon keskittänyt Covid-19 Tilannehallintokeskus eli CCSA puretaan.

Lähes kaikki jäljellä olevat Covid-toimenpiteet, kuten satunnaistarkastukset, joilla varmistetaan, onko joku rokotettu tai onko hänellä koronavirus Thaimaahan saapuessaan, hylätään. Kyllä, maskeja suositellaan edelleen ja jotkin yritykseen perustuvat paikat ja palvelut saattavat edelleen vaatia niitä, mutta toimeksianto on ollut poissa kuukausia ja se on nyt lähinnä henkilökohtainen päätös, jos joku haluaa käyttää maskia.

CCSA:n tehtävät siirretään kansanterveysministeriölle, joka on myös alentanut Covid-19:n seurannassa olevaksi taudiksi, joka on samanlainen kuin monet Thaimaassa säännöllisesti esiintyvät sairaudet ja sairaudet. Muuttuvien aikojen merkkinä jopa osa thaimaalaisista medioista on lopettanut päivittäisten Covid-19-tilastojen julkaisemisen, englanninkielinen media, mukaan lukien me, Thaimaassa enimmäkseen lopetti kuukausia sitten jatkuvan negatiivisen palautteen jälkeen lukijoilta.

Covid ei tietenkään ole ohi, itse asiassa tapaukset ovat lisääntymässä joissakin osissa maailmaa, ja se on edelleen todellinen uhka erityisesti haavoittuville tai vanhuksille, mutta Thaimaa on selvästi tehnyt päätöksen siirtyä eteenpäin ja ottaa täysin mukaan pirstoutunut matkailu. erityisesti teollisuudessa, ymmärtäen, että Covid on todennäköisesti aina kanssamme. Nopea vilkaisu Twitterissä osoittaa, että kaikki eivät kuitenkaan ole samaa mieltä päätöksistä vähentää varotoimia, mikä on ymmärrettävä.

Viimeiset yli kaksi vuotta olivat monille ihmisille kurjaa aikaa. Erityisesti Pattaya ja Phuket näkivät lähes koko taloutensa tauolla suuren osan koko pandemiasta, koska se on lähes täysin riippuvainen matkailusta. Tuhansien ihmisten jonot hyväntekeväisyyteen hakemassa ruokaa lähes kaikkien yritysten, paitsi välttämättömien päivittäistavarakauppojen ja toreiden, sulkemisten aikana viime vuonna kummittelevat monien ihmisten muistoja vielä pitkään.

Halusimme kuitenkin myös sanoa, että erityisesti CCSA, erityisesti tri. Taweesin Visanuyothin ja Natapanu Bangkok (Twitterissä) pitivät yleisön ajan tasalla ja tietoisina koko pandemian ajan ja olivat myös erittäin tietoisia päätöstensä vaikutuksista. Tohtori Taweesin osoitti useaan otteeseen todellisia tunteita ja empatiaa kameran edessä niille, joiden liiketoiminta ja toimeentulo suljettiin koronarajoitusten ja toimeksiantojen vuoksi. Monet ovat kiittäneet kovasta työstään enimmäkseen kiittämättömässä työssä, ja niin teemme mekin.

Tulevaisuudessa tulee lisää haasteita ja esteitä, mutta nyt jätetään hyvästit hätäasetuksen aikakaudelle ja katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Hätäasetus oli jatkuvasti polarisoiva aihe, ja kriitikot sanoivat, että sitä käytettiin mielenosoittajien ja hallituksen vastaisten aktivistien hiljentämiseen. Hallitus piti kuitenkin tiukasti kiinni näkemyksensä, jonka mukaan sitä tarvitaan vain Covid-19-pandemian hallintaan. Huolimatta henkilökohtaisesta mielipiteestä asetuksesta, se on vihdoin saatu päätökseen tänä iltana.

Tässä on tulevaisuus, riippumatta siitä, mitä se tuo tullessaan.

Adam Judd, TPN

National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanojensa ja kuviensa kautta. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.