D-Day saapuu väliaikaisesti erotetulle Thaimaan pääministerille Prayut Chan-O-Challe, päättääkö perustuslakituomioistuin, että hänen toimikautensa raja on saavutettu vai ei?

Bangkok, Thaimaa-

Sen jälkeen, kun Thaimaan perustuslakituomioistuin pohti viikkoja kulissien takana oppositiopoliitikkojen haastamisesta Thaimaan pääministerille Prayut Chan-O-Challe hänen laillisesta toimikaudestaan, D-Day on saapunut.

TPN-media on kirjoittanut tästä aiheesta laajasti, eikä se aio tiivistää koko saagaa uudelleen mutta jos haluat saada kiinni, napsauta tästä.

Lyhyesti sanottuna Prayut Chan-O-Cha Thaimaan perustuslakituomioistuin erotti hänet pääministerin tehtävistään 24. elokuuta odotettaessa heidän oikeudellista päätöstään hänen toimikautensa rajasta. Hän pysyi kuitenkin aktiivisena puolustusministerinä.

Oppositio uskoo, että Prayut on saavuttanut perustuslain kahdeksan vuoden toimikauden rajan, kun hän otti valtaan vuonna 2014 sotilasvallankaappauksen johdosta.

Istuntohallitus kuitenkin uskoo, että nykyinen perustuslaki ratifioitiin vasta vuonna 2017 ja virallistettiin Prayutin roolin osalta, joten heidän mielestään Prayut ei ole edennyt kahdeksaan vuoteen vallassa.

Perustuslakituomioistuin on käyttänyt viimeiset viisi viikkoa päätöksensä tekemiseen, ja yleisö ja Prayut kuulevat tämän päätöksen huomenna, 30. syyskuuta, klo 3. Prayut ei osallistu käsittelyyn henkilökohtaisesti turvallisuussyistä, vaikka hänen lakitiiminsä osallistuu, ja kuulee tuomion hänen asunnostaan ​​turvallisessa sotilastukikohdassa.

Sillä välin monet aktivistit ja demokratiaa kannattavat protestiryhmät ovat suunnitelleet kokoontuvansa Bangkokin ympärille odottamaan päätöstä ja varoittavat, että jos Prayuta ei syrjäytetä, he järjestävät mielenosoituksia, marsseja ja muita mielenosoituksia. Bangkokin asukkaiden tulee varautua mahdollisiin liikenteen viivästyksiin ja häiriöihin.

Thaimaan hallitus on sanonut, että paikalle kutsutaan monia ylimääräisiä poliiseja ja alueet, kuten perustuslakituomioistuin, on katsottu kokoontumisrajoituksiksi. Viranomaiset varoittavat, että teknisesti hätäasetus, joka päättyy 1. lokakuuta, on ollut voimassa maaliskuusta 2020 lähtien Covidin torjumiseksi. -19, on edelleen voimassa huomenna viimeistä päivää ja kieltää mielenosoitukset ja joukkokokoukset merkittävin rangaistuksin.

TPN raportoi tuomiosta suorana huomenna klo 3 ja sen seurauksista, oli päätös mikä tahansa.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä! TAI, kirjoita sähköpostiosoitteesi alle!

Auta tukemaan Phuket Expressiä vuonna 2022!

Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.