Voimakkaita tai erittäin rankkoja sateita odotetaan suurimmassa osassa Thaimaata torstaihin asti NORU-trooppisen myrskyn ja voimakkaan monsuunin vuoksi

Kansallinen -

Thaimaan meteorologinen laitos raportoi keskiviikkona 28. syyskuuta NORU-taifuunin heikkenemisestä trooppiseksi myrskyksi ennen kuin se ohitti Ubon Ratchathanin ja Amnat Charoenin torstaina 29. syyskuuta.

Lisäksi melko voimakas lounaismonsuuni vallitsee Andamaanienmerellä, etelässä ja Thaimaanlahdella, mikä johtaa rankkasateisiin suuressa osassa pohjoista, koillista, Keski-, mukaan lukien Bangkok ja sen lähialueet, idässä ja etelässä. Myös erittäin rankkoja sateita ja puuskaisia ​​tuulia on todennäköistä paikoin näillä alueilla.

Ilmoituksen mukaan vaikutusalueet ovat seuraavat:

28 syyskuu 2022
Pohjoiseen: Phitsanulok, Phichit ja Phetchabun
Koilliseen: Loei, Nong Khai, Bueng Kan, Nong Bua Lamphu, Udon Thani, Sakon Nakhon, Nakhon Phanom, Chaiyaphum, Khon Kaen, Kalasin, Mukdahan, Maha Sarakham, Roi Et, Yasothon, Amnat Charoen, Nakhon Ratchasima, Buriram, Surin ja Ubon Ratchathani
Keskeinen: Lop Buri, Saraburi, Sing Buri, Ang Thong ja Phra Nakhon Si Ayutthaya
Itään: Nakhon Nayok, Prachinburi, Sa Kaeo, Chanthaburi ja Trat
Etelä: Ranong, Phang Nga, Phuket, Krabi, Trang ja Satun

29 syyskuu 2022
Pohjoiseen: Mae Hong Son, Chiang Mai, Lamphun, Lampang, Nan, Phayao, Phrae, Uttaradit, Sukhothai, Tak, Kamphaeng Phet, Phichit, Phitsanulok ja Phetchabun
Koilliseen: Loei, Nong Bua Lamphu, Udon Thani, Nong Khai, Bueng Kan, Sakon Nakhon, Nakhon Phanom, Chaiyaphum, Khon Kaen, Kalasin, Mukdahan, Maha Sarakham, Roi Et, Yasothon, Amnat Charoen, Nakhon Ratchasima, Buriram, Surin ja Ubon Ratchathani
Keskeinen: Nakhon Sawan, Uthai Thani, Chainat, Kanchanaburi, Ratchaburi, Suphan Buri, Lop Buri, Saraburi, Sing Buri, Ang Thong, Phra Nakhon Si Ayutthaya, Samut Songkhram, Samut Sakhon, Nakhon Pathom, mukaan lukien Bangkok ja sen lähialueet
Itään: Chachoengsao, Nakhon Nayok, Prachinburi, Sa Kaeo, Chonburi, Rayong, Chanthaburi ja Trat
Etelä: Phetchaburi Prachuap Khiri Khan, Chumphon, Surat Thani, Ranong, Phang Nga, Phuket, Krabi, Trang ja Satun

30 syyskuu 2022
Pohjoiseen: Mae Hong Son, Chiang Mai, Chiang Rai, Lamphun, Phayao, Nan, Lampang, Phrae, Uttaradit, Sukhothai, Tak, Kamphaeng Phet, Phichit, Phitsanulok ja Phetchabun
Koilliseen: Loei, Nong Bua Lamphu, Udon Thani, Nong Khai, Bueng Kan, Sakon Nakhon, Chaiyaphum ja Nakhon Ratchasima
Keskeinen: Nakhon Sawan, Uthai Thani, Chainat, Kanchanaburi, Ratchaburi, Suphan Buri, Lop Buri, Saraburi, Sing Buri, Ang Thong, Phra Nakhon Si Ayutthaya, Samut Songkhram, Samut Sakhon, Nakhon Pathom, mukaan lukien Bangkok ja sen lähialueet
Itään: Chachoengsao, Nakhon Nayok, Prachinburi, Sa Kaeo, Chonburi, Rayong, Chanthaburi ja Trat
Etelä: Phetchaburi Prachuap Khiri Khan, Chumphon, Ranong, Phang Nga ja Phuket

Melko voimakas tuuli pakottaa aallot Andamaanienmerellä ja Thaimaanlahden yläosassa 2-3 metrin korkeuteen ja ukkoskuuroissa yli 3 metrin korkeuteen. Alalahden aallot ovat noin 2 metriä korkeat ja ukkoskuuroissa yli 2 metriä korkeat.

Laitos varoittaa myös yleisöä varomaan vakavia olosuhteita, jotka voivat aiheuttaa äkillisiä tulvia ja ylivuotoja, erityisesti vesistöjen varrella lähellä kukkuloita ja alangoita. Merenrannan asukkaiden tulee varoa rannikon nousuja. Kaikkien veneiden tulee edetä varoen ja välttää ukkoskuuroja. Pienet veneet pysyvät mailla lokakuun 1. päivään asti.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Tarvitsetko Covid-19-vakuutuksen seuraavalle Thaimaan matkallesi? Klikkaa tästä.

Seuraa meitä Facebook

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!

National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanojensa ja kuviensa kautta. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.