Thaimaan kansanterveysministeri sanoo, että vaikka hätäasetus on päättymässä ja Covid-keskus hajotetaan, ihmisten tulisi jatkaa naamiointia

KUVA: ข่าวพัทยา Pattayanews

Thaimaa-

Thaimaan kansanterveysministeri ja pääministeri toiveikas Anutin Charnvirakul totesi eilen 23 lehdistölle, että vaikka Thaimaa alentaa Covid-2022:ää valvotuksi sairaudeksi ja ryhtyy muihin toimenpiteisiin, ihmisten tulisi silti käyttää maskeja.

Thaimaa on ilmoittanut että lähes kaikki Covid19-hätätoimenpiteet, kuten hätäasetus ja vaatimus esittää pyydettäessä rokotustodistus, poistetaan 1. lokakuuta alkaen. Lisäksi Covid-19-tilannehallintokeskus eli CCSA lakkautetaan ja kaikki Covid-19-seuranta ja tuki hoidetaan Anutinin alaisuudessa kansanterveysministeriössä.

CCSA on vastannut suuresta osasta maan Covid-19-toimista ja jopa yleisestä suunnasta viimeiset kaksi ja puoli vuotta siitä lähtien, kun se perustettiin hätäasetuksen nojalla maaliskuussa 2020.

Anutin kuitenkin totesi, että huolimatta näiden toimenpiteiden poistamisesta ja siitä, mikä näyttää olevan täydellinen paluu normaaliin, yleisöä rohkaistaisiin silti käyttämään naamioita. Hän jopa sanoi olevansa ylpeä thaimaalaisista siitä, että he jatkoivat naamioitumista toisin kuin monet muut paikat, joita hän ei nimenomaisesti nimennyt tai tunnistanut, ja että hän piti thaimaalaisia ​​ihania, kun he jatkavat itsensä ja toistensa suojelemista. Hän ei antanut mitään erityistä "poistopäivää" maskien käytön rohkaisulle ja totesi myös, että maskit auttoivat suojaamaan monilta muilta hengityselinsairauksilta, hänen mukaansa.

TPN huomauttaa kuitenkin, että maskin käyttäminen ei ole pakollista ja se on puhtaasti henkilökohtainen valinta. On kuitenkin raportoitu joistakin yrityksistä ja paikoista, jotka vaativat peittämistä, mihin luonnollisesti yksityisellä tapahtumapaikalla on oikeus tehdä niin.

Vaikka Thaimaan kansalaiset ovat suurelta osin hyväksyneet ja käyttäneet naamioita koko pandemian ajan ja tekevät niin edelleen suurimmassa osassa maata, jopa ulkomailla ja yksin, maskeeraus on usein ollut kiistanalainen ulkomaisten matkailijoiden ja vierailijoiden kanssa.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Osallistu keskusteluun Facebook-ryhmässämme https://www.facebook.com/groups/438849630140035/tai alla olevissa kommenteissa.

Pattaya Newsin viimeisimmät paikallisuutisten kääntäjä. Aim on XNUMX-vuotias, joka tällä hetkellä asuu ja opiskelee viimeistä vuottaan yliopistossa Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.