Katsaus tulevaan viikkoon Thaimaan uutisissa: Prayutin treffi kohtalon kanssa, hätäpäätös päättyy

Thaimaa-

Seuraavassa on viikoittainen ominaisuus, jossa me TPN medialla korostamme tärkeimmät ensi viikolla tulevat jutut, joita toimitukseksemme uskoo lukijoidemme seurattavan ja olevan tietoisia.

Seuraava on viikolle 25.-1.

Katsotaanpa, mitä seuraa tulevan viikon edetessä.

1. Thaimaan perustuslakituomioistuin ratkaisee Thaimaan pääministerin keskeytetyn virkakauden 30. syyskuuta klo 3.

Suurin tulevan viikon tarina on varmasti tämä.

Prayut Chan-O-Cha on tällä hetkellä pidätetty pääministerin tehtävistään, koska Thaimaan perustuslakituomioistuin keskustelee hänen toimikautensa rajasta ja sen oikeudellisesta asemasta. Prayut jatkaa puolustusministerinä tänä aikana.

Opposition mukaan Prayut on saavuttanut laillisen kahdeksan vuoden toimikautensa, jos se lasketaan vuodesta 2014, jolloin kenraali Prayut johti sotilasvallankaappausta ottaakseen hallituksen haltuunsa.

Istuvan hallituksen mukaan Prayut on kuitenkin laillisesti ollut pääministeri vasta vuodesta 2017, jolloin nykyinen perustuslaki ratifioitiin ja Prayut tehtiin virallisesti pääministeriksi.

Perustuslakituomioistuin päättää asiasta myöhemmin tällä viikolla. Saat lisätietoja tästä tarinasta ja sen taustasta napsauttamalla tätä.

2. Hätäasetus päättyy lopulta syyskuun 30. päivän jälkeen

Covid-19-koronaviruksen torjuntaa koskeva hätäasetus päättyy vihdoin ensi viikolla kahden ja puolen vuoden jälkeen.

Asetus oli ollut voimassa maaliskuusta 2020 lähtien, ja vaikka se oli jossain vaiheessa merkittävästi vähentänyt valtuuksiaan ja valtuuksiaan, asetusta käytettiin laajalti Covid-19:ään liittyvien rajoitusten, valtuuksien, ulkonaliikkumiskieltojen, määräysten ja muiden toimeenpanossa.

Asetuksen arvostelijat väittivät johdonmukaisesti, että sitä käytettiin tukahduttamaan demokratiaa puolustavia mielenosoituksia ja pidättämään helposti Thaimaan hallitukseen syystä tai toisesta suuttuneita mielenosoittajia. Thaimaan hallitus kuitenkin väitti koko pandemian ajan, että asetusta käytettiin vain Covid-19-pandemian hallintaan ja ihmisten terveyden suojelemiseen.

Asetuksen päättyessä tämä tarkoittaa, että pandemian aikana hätäosastoksi perustettu Covid-19-tilannehallintokeskus eli CCSA, joka on perustettu valvomaan pandemiataistelun hallintoa, lakkaa ja koko Covid-19-johto siirtyy kansanterveysministeriön alaisuuteen. .

Tämä tarkoittaa myös sitä, että Thaimaassa vierailijoiden ei enää tarvitse todistaa, että he ovat rokotettuja Covid-19-virusta vastaan ​​tai ovat tehneet äskettäin testin. Asetuksen päättyminen palauttaa myös erityishallinnolliset vyöhykkeet, kuten Bangkokin ja Pattayan, niiden täyden lainkäyttövaltaan ja hallintoon.

Lisätietoja hätäasetuksen loppu, klikkaa tästä.

Edessä pitäisi olla jännittävä viikko! Pidämme sinut ajan tasalla koko viikon ajan täällä TPN mediassa.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Seuraa meitä Facebook, Twitter, Google Uutiset, Instagram, TikTok, Youtube, pinterest, Fläppitaulutai Tumblr

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!

Tai, Liity kanssamme Telegramissa rikoshälytyksiä varten!

Pattaya Newsin viimeisimmät paikallisuutisten kääntäjä. Aim on XNUMX-vuotias, joka tällä hetkellä asuu ja opiskelee viimeistä vuottaan yliopistossa Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.