Thaimaan demokraattipuolue vaati keskiviikkona kannabis- ja hamppulakiluonnoksen vetäytymistä neuvoston käsittelystä

KUVA: Thai Post

Bangkok -

Demokraattipuolue vaati valiokuntaluonnoksen laatiman kannabis- ja hamppulakiluonnoksen peruuttamista perustelemalla, että se oli löyhä laki, joka voisi aiheuttaa kielteisiä vaikutuksia yhteiskuntaan.

Useat puolueen kansanedustajat ilmoittivat puolueen vastauksen Kannabis- ja hamppulakiluonnokseen, joka oli tarkoitus jättää ja käsitellä valtuuston kokouksessa keskiviikkona 14. syyskuuta.

Trangin kansanedustaja Sathit Wongnongtoey totesi, että vaikka puolue oli samaa mieltä lakiehdotuksen kanssa, monet määräykset ja lait olivat löyhiä, koska se todennäköisesti edistäisi kotimaista kannabista ja myönsi suurelle yleisölle luvan rekisteröityä kannabiksen viljelyyn, minkä puolue katsoi eivät olleet lääketieteellisiin tarkoituksiin, vaan pikemminkin tukivat virkistystarkoituksia, joita kansanterveys väitti vastustavansa.

Sathit totesi: "Puolue kehotti siksi hallitusta ja kansanterveysministeriötä tarkistamaan ministeriön ilmoituksen ja ilmoittamaan kannabiksen ja hampun uudelleen huumausaineiksi. Pyydämme valiokuntaa vetämään lakiluonnoksensa pois valtuuston käsittelystä ja käsittelemään luonnoksen uudelleen."

"Tämä on pikemminkin periaatekysymys kuin poliittinen. Ja toivoimme, että tukipuolueet ymmärtäisivät ajankohtaiset yhteiskunnalliset kysymykset.

KUVA: Manager Online

Keskiviikkona iltapäivällä edustajainhuone päätti poistaa lakiehdotuksen esityslistalta äänin 198 puolesta, 136 vastaan ​​ja 12 tyhjää.

Pheu Thai -puolueen johtajan Chonlanan Srikaewin mukaan luonnosta ehdotettiin edustajainhuoneelle, jonka ydintarkoitus on kannabiksen ja hampun käyttö lääketieteellisiin tarkoituksiin ja kasvien taloudellisen arvon lisääminen. Siksi puolue hyväksyi aluksi tämän lakiehdotuksen periaatteen.

Kansanterveysministeriön perustaman valmistelukomitean laatiman valmistelun aikana oli kuitenkin tehty valtava tarkistus, koska luonnos ei vastannut monien kansanedustajien ja suuren yleisön kysymykseen siitä, kuinka viljelmiä ja erityisesti marihuanan virkistyskäyttöä voitaisiin valvoa. olivat hänen lausuntonsa mukaan enimmäkseen huolissaan.

Chonlanan totesi: "Pheu Thai -puolue päätti siksi vastustaa tätä lakiesitystä, jotta se voitaisiin poistaa esityslistalta, jotta lakiehdotusta voitaisiin tarkistaa, erityisesti marihuanan aseman osalta huumausainelaissa. Luonnos oli löysä ja mahdollisesti vaarantui nuorten ja heidän terveytensä.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Tarvitsetko Covid-19-vakuutuksen seuraavalle Thaimaan matkallesi? Klikkaa tästä.

Seuraa meitä Facebook

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanojensa ja kuviensa kautta. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.