Itsemurhan tekevien thaimaalaisten määrä on lisääntynyt 1,000 XNUMX ihmisellä vuodessa viimeisen viiden vuoden aikana, mielenterveysosasto paljastaa

Kansallinen -

Keskimääräiset itsemurhatilastot thaimaalaisten keskuudessa ovat lisääntyneet 500–1,000 ihmisellä vuodessa viimeisen viiden vuoden aikana, mielenterveysministeriö paljasti torstaina 8. syyskuuta.

Tiedottaja tohtori Warot Chotipittayasunon totesi mielenterveysverkkopaneelikeskustelussa, että itsemurhan tekevien ihmisten määrä on lisääntynyt jopa 1,000 ihmisellä vuodessa viimeisen 10-5,000 vuoden aikana. Pelkästään vuonna 2021 noin XNUMX XNUMX ihmistä teki itsemurhan.

TPN toteaa, että vuonna 2021 pidennettiin keskimäärin kahdeksan kuukautta Covid19-rajoituksia, näennäisiä sulkemisia, yritysten pakkosulkemisia, valtuutuksia ja muita toimenpiteitä, jotka tuhosivat Thaimaan talouden monia aloja, kuten matkailun, vieraanvaraisuuden, rakentamisen, tapahtumat, MICE:n, kulttuurin, urheilu, viihde, vähittäiskauppa ja paljon muuta.

Todettiin, että yleisin syy itsemurhaan ovat parisuhdeongelmat, joita seuraavat fyysiset sairaudet, alkoholiongelmat ja taloudelliset ongelmat. 90 prosenttia itsemurhan tehneistä johtui useammasta kuin yhdestä ongelmasta, mutta parisuhdeongelmat olivat pääasiallinen tekijä.

Dr. Warot Chotipittayasunon

Vaikka mielenterveysongelmista kärsivien määrä kasvaa, lääketieteen asiantuntijoiden ja henkilöstön määrä on edelleen rajallinen.

Tiedottaja lisäsi: "Thaimaassa on alle 200 lasten ja nuorten psykiatria, kun taas Thaimaassa on noin 1,000 1,000 psykiatria ja 5 10 psykologia. Ja mielenterveysalan ammattilaisten määrän lisääminen voi viedä XNUMX-XNUMX vuotta. Perinteinen hoito sairaalassa ei välttämättä ole enää tehokasta, joten mielenterveysongelmat ovat kaikkien huolenaihe.

”Viimeisten kahden vuoden aikana HOPE Task Force tai Special Operations Suicide Prevention Team on pelastanut yli 400 itsemurhaa yrittävää ihmistä, mikä tekee siitä maailman ensimmäisen ei-itsemurhamittauksen. Suojelu on kuitenkin jokaisen velvollisuus verrattuna itsemurhien lisääntymiseen. Siksi vahvan yhteistyön rakentaminen itsemurhien ehkäisemiseksi yhteisöissä on erittäin tärkeää.”

Orapin Wimonphusit Sustainable Alternative Development Associationista (SADA) jatkoi, että toinen huolestuttava ryhmä oli työikäinen väestö, sillä ryhmä tekee aiempien tilastojen mukaan eniten itsemurhia ja 74 prosenttia on 25-59-vuotiaita työikäisiä.

Hän sanoi: ”Työikäisestä ryhmästä on tullut tällä hetkellä riskiryhmä, johon valtion ja yhteiskunnan tulisi kiinnittää erityistä huomiota ja tarjota tietoa tai menetelmiä mielenterveyden ja taloudellisen terveyden parantamiseksi Thaimaan ryhmälle, olipa se sitten kansallinen. politiikkoja tai strategioita, jotka voidaan sisällyttää kansalliseen terveysturvajärjestelmään fyysisen terveytensä ylläpitämiseksi."

Alkuperäinen versio tästä aartikkeli ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Tarvitsetko Covid-19-vakuutuksen seuraavalle Thaimaan matkallesi? Klikkaa tästä.

Seuraa meitä Facebook

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!

National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanojensa ja kuviensa kautta. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.