Thaimaan liikennerikkomusten rangaistuksia korotetaan 5. syyskuuta alkaen

KUVA: มุมข่าวพัทยา

Kansallinen -

Thaimaa on vihdoin muuttanut arkaaista, pahamaineista maaliikennelakia uusilla rangaistuksilla ylinopeudesta tai jalankulkijoiden risteyksillä pysähdyksistä vaeltamisesta 1,000 4,000 bahtista 5 XNUMX bahtiin, ja ne tulevat voimaan ensi maanantaina XNUMX. syyskuuta.

Muutetun maaliikennelain ilmoituksen teki Pol. Kenraali Damrongsak Kittiprapat, apulaispoliisipäällikkö ja liikenteenhallintakeskuksen johtaja, eilen 2. syyskuuta korosti muutoksia seuraavasti:

  • Rattijuopumuksesta syyllistyneet kuljettajat saavat enintään yhden vuoden vankeusrangaistuksen ja/tai 5,000 20,000-50,000 100,000 bahtin sakon. Jos kuljettaja toistaa saman rikkomuksen kahden vuoden sisällä, rangaistukset kohoavat XNUMX XNUMX-XNUMX XNUMX bahtiin sakkoon ja kahden vuoden vankeuteen. Myös toistuvasti rikkoneet saavat aina sekä sakon että vankeusrangaistuksen tuomioistuimelta.
  • Liikennesääntöjen rikkojille, kuten nopeusajolle, punaisten valojen hyppäämisestä tai jalankulkijoiden risteyksissä pysähtymättä jättämisestä, määrätyt sakot korotetaan enintään 1,000 4,000 bahtista enintään XNUMX XNUMX bahtiin.
  • Taakse ajamisesta, rajoitetuilla alueilla pysäköimisestä ja kypärän käyttämättä jättämisestä määrättävät sakot korotetaan 500 bahtista 2,000 XNUMX bahtiin.
  • Kuljettajia, jotka on tuomittu ajamisesta välittämättä muiden turvallisuudesta ja hengestä, voidaan odottaa jopa vuoden vankeusrangaistus ja/tai 5,000 20,000–2,000 10,000 bahtin sakko. Nykyiset rangaistukset ovat kolme kuukautta vankeutta ja/tai sakkoa XNUMX XNUMX-XNUMX XNUMX bahtia.

Lisäksi katukilpailijoiden, katukilpailujen järjestäjien ja pyörämuutosliikkeen pitäjien rangaistuksia on myös muutettu seuraavasti:

  • Moottoripyöräilijöiden, jotka kokoontuvat yli viiden henkilön kanssa, katsotaan yrittävän kilpailla laittomasti moottoripyörillä, jos he täyttävät yhden seuraavista kolmesta ehdosta: 1. heillä on ennalta sovittu tapaaminen kilpailuun 2. hallussaan laittomasti muunneltu moottoripyörä 3. osoittaa aikomusta kilpailla. Rangaistukset katukilpailijoille ovat enintään kolmen kuukauden vankeusrangaistus ja/tai 5,000 10,000-XNUMX XNUMX bahtin sakko.
  • Katukilpailujen järjestäjiä odottaa enintään kuuden kuukauden vankeusrangaistus ja/tai 10,000 20,000-XNUMX XNUMX bahtin sakko.
  • Pyöränmuokkausliikkeiden pitäjiä uhkaa enintään kolmen kuukauden vankeusrangaistus ja/tai 5,000 10,000-XNUMX XNUMX bahtin sakko.

Muutettu maaliikennelaki astuu voimaan maanantaina 5.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Pattaya Newsin viimeisimmät paikallisuutisten kääntäjä. Aim on XNUMX-vuotias, joka tällä hetkellä asuu ja opiskelee viimeistä vuottaan yliopistossa Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.