Yhdeksänvuotias Phuketissa väittää kärsineensä pitkäkestoista vakavaa hiustenlähtöä saatuaan Covid-19-rokotteen, kansanterveysvirasto sanoo, ettei hänen pidä tehdä hätiköityjä johtopäätöksiä

Phuket -

Yhdeksänvuotias tyttö Thalangissa on kärsinyt vakavasta hiustenlähdöstä saatuaan toisen Covid-19-rokotteen kaksi kuukautta sitten, ja hänen perheensä ja tyttö syyttivät siitä rokotteesta.

Hänen äitinsä, rouva Jeeranan, jonka sukunimi salattiin lapsen henkilöllisyyden suojelemiseksi, kertoi Phuket Expressille: "Tyttäreni pitää urheilusta. Hän on terve. Noin kaksi kuukautta sitten hän sai toisen annoksen Covid-19-rokotetta ennen kuin hänen hiuksensa alkoivat lähteä. Hän sai myös Covid-19-tartunnan rokotteen saatuaan."

TPN huomauttaa, että useiden johtavien thaimaalaisten lääkäreiden, kuten tohtori Opas Karnkawinpongin, mukaan Covid-19-rokotteet eivät takaa viruksen leviämisen pysäyttämistä, vaan keskittyvät vakavien tapausten ja kuolemantapausten vähentämiseen.

– Vein hänet klinikoille ja sairaaloihin, mutta hiustenlähtö pahenee edelleen. Lääkärit eivät pysty tunnistamaan, mikä aiheuttaa hiustenlähtöä." Äiti lisäsi.

Phuketin kansanterveysviraston viranomaiset tutkivat nyt tapausta, mutta ovat varoittaneet yleisöä tarinan leviämisen jälkeen olemaan tekemättä hätiköityjä johtopäätöksiä ilman todisteita siitä, että hiustenlähtö liittyi rokotteeseen, koska se voi liittyä myös muihin terveydellisiin tiloihin tai jopa Covid19.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä! TAI, kirjoita sähköpostiosoitteesi alle!

Auta tukemaan Phuket Expressiä vuonna 2022!

Kuva postauksen sisällön jälkeen
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.