Thaimaan viikko tarkastelussa: kenraali Prayut jäädytetty pääministerin tulleista, pikanuudeleiden hinnat nousivat ensimmäistä kertaa 15 vuoteen ja paljon muuta

Tässä on katsaus alkuun KANSALLINEN tarinoita, jotka Pattaya News/TPN National -joukkueemme valitsi viime viikolta, elokuun 22. ja 28. päivän välisenä aikana, kommentein. Niillä ei ole erityistä tärkeyttä, mutta ne on lueteltu julkaisupäivän mukaisessa järjestyksessä.

KUVA: Prachachat

1. Thaimaan perustuslakituomioistuin määräsi kenraali Prayutin keskeyttämään tehtävänsä Thaimaan pääministerinä välittömästi

Perustuslakituomioistuin määräsi kenraali Prayut Chan-O'Chan keskeyttämään pääministerin tehtävät keskiviikkona, kun oikeuskomitea tarkastelee oppositiopuolueiden kansanedustajien vetoamaa ministerin kahdeksan vuoden lopullista kiistaa. Syrjäytyminen ei kuitenkaan ole pysyvää ennen kuin tuomioistuin päättää hänen virkakautensa päättymisestä. Tuomioprosessi voi kestää noin kuukauden tai enemmän.

https://tpnnational.com/2022/08/24/thai-constitutional-court-orders-general-prayut-to-suspend-his-duties-as-thailands-prime-minister-effective-immediately/

2. Pikanuudeleiden hinnat Thaimaassa hyväksyttiin nostettavaksi seitsemään bahtiin pakkausta kohti

Yritysten kuukausia kestäneiden merkittävien materiaali- ja tuotantokustannusten aiheuttaman valituksen jälkeen pikanuudeleiden hintojen nousu oli päättynyt yhteen bahtiin, kuudesta bahtiin pakkauksessa. Kuitenkin vain kolme tuotemerkkiä, Mama, Wai Wai ja Yum Yum, saavat luvan korottaa tuotteidensa hintaa, mikä oli voimassa jo keskiviikosta lähtien. Tämä on ensimmäinen hinnankorotus ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.

https://tpnnational.com/2022/08/24/instant-noodle-prices-approved-to-be-increased-to-seven-baht-per-pack-effective-tomorrow/

3. Thaimaan vähimmäispäiväpalkka nousee 5 % 1. lokakuuta alkaen

Työministeriö on virallisesti hyväksynyt minimipäiväpalkan korotuksen ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen Covid-19-pandemian alkamisen jälkeen. Päiväpalkka on eriytetty jokaisessa maakunnassa, mutta korkein palkka on aina ollut Chonburissa ja Phuketissa. Korkeinta 354 bahtia päivässä sovelletaan edelleen Chonburissa ja Phuketissa ja myös Rayongissa lokakuusta alkaen, kun taas Bangkokissa, Nonthaburissa, Nakhon Pathomissa, Pathum Thanissa, Samut Prakanissa ja Samut Sakhonissa korko on 353 bahtia päivässä. .

Thaimaan vähimmäispäiväpalkka nousee 5 % 1. lokakuuta alkaen

Ja siinä kaikki tälle viikolle. Kiitos kuten aina, että luit Pattaya News / TPN News!

Psst… haluatko nähdä lisää? Katso TikTok täältä

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media. 

Adam Judd on TPN-median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta. Hänen taustansa on HR and Operations ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta jo vuosikymmenen ajan. Hän on asunut Pattayalla noin kahdeksan vuotta päätoimisena asukkaana, tunnetaan paikallisesti hyvin ja on vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinat lähetä sähköpostia [sähköposti suojattu] Tietoja meistä: https://thephuketexpress.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thephuketexpress.com/contact-us/