Thaimaan vähimmäispäiväpalkka nousee 5 % 1. lokakuuta alkaen

Kansallinen -

Thaimaan päivittäistä vähimmäispalkkaa on määrä nostaa keskimäärin 5 % 1. lokakuuta alkaen ja korkein 354 bahtia sovelletaan Chonburissa, Rayongissa ja Phuketissa.

Palkankorotusta käsitellyt kokous pidettiin työministeriössä eilen 26. elokuuta, ja siihen osallistui valtakunnallinen palkkatoimikunta, jossa oli 19 edustajaa työryhmistä, työnantajista ja valtion virkamiehistä.

Thaimaan minimipalkkaa ei ole korotettu vähintään kahteen vuoteen Covid-19-pandemian alkamisen jälkeen, mutta elinkustannukset, kuten kuljetus, kaasu, sähkö tai jopa pikanuudelit ovat raketti. Siksi komitean oli autettava työntekijöitä selviytymään tästä taakasta nostamalla palkkoja, sanoi Boonchob Suthamanaswong, työministeriön pysyvä sihteeri.

Nykyiset päivittäiset vähimmäispalkat riippuvat kustakin maakunnasta, ja korkein palkka on 336 bahtia Chonburissa ja Phuketissa. Uudet hinnat vaihtelevat Boonchobin mukaan välillä 328-354 bahtia ja keskimäärin 337 bahtia eli 5.02 %, mikä perustuu sekä työnantajien että työntekijöiden oikeudenmukaisuuden periaatteeseen.

Korkeinta 354 bahtia päivässä sovelletaan Chonburissa, Rayongissa ja Phuketissa, kun taas Bangkokissa, Nonthaburissa, Nakhon Pathomissa, Pathum Thanissa, Samut Prakanissa ja Samut Sakhonissa työskentelevät saavat 353 bahtia päivässä. Kansallinen palkkakomitea hyväksyi korotuksen yksimielisesti, Boonchob sanoi. Uusi kurssi tulee voimaan 1. lokakuuta, kunnes hallitus hyväksyy ensi viikolla.

Tanakorn Panyadee
Pattaya Newsin viimeisimmät paikallisuutisten kääntäjä. Aim on XNUMX-vuotias, joka tällä hetkellä asuu ja opiskelee viimeistä vuottaan yliopistossa Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.