Thaimaan perustuslakituomioistuin määräsi kenraali Prayutin keskeyttämään tehtävänsä Thaimaan pääministerinä välittömästi

Bangkok -

Thaimaan perustuslakituomioistuin äänesti keskiviikkona 24. elokuuta sen puolesta, että kenraali Prayut Chan-O'Cha määrätään keskeyttämään tehtävänsä pääministerinä, kunnes tuomioistuin tekee päätöksen hänen kahdeksan vuoden ministerikautensa kiistasta.

Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan oikeuskomitea äänesti sen puolesta äänin 5–4 päätösvaltaisessa kokouksessa tänä aamuna. Määräys on voimassa välittömästi tuomioistuimen ratkaisuun asti, jossa käsittely voi oletettavasti kestää noin kuukauden tai enemmän.

Keskustelu on ohi, jos Prayut on ylittänyt kahdeksan vuoden toimikautensa. Vastustajat väittävät, että hän on tehnyt, kun lasketaan aika siitä, kun hän otti vallan vallankaappauksen aikana vuonna 2014. Prayut ja hallitus väittävät, että hän ei ole tehnyt, koska nykyinen perustuslaki valmistui vuonna 2017 ja Prayut ei ollut aiemmin pääministeri ennen sitä. Perustuslakituomioistuin on suostunut keskustelemaan asiasta ja erottamaan Prayutin väliaikaisesti työstään tänä aikana.

Tällä välin varapääministeri Prawit Wongsuwan toimii väliaikaisena pääministerinä.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Tarvitsetko Covid-19-vakuutuksen seuraavalle Thaimaan matkallesi? Klikkaa tästä.

Seuraa meitä Facebook

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!

Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanojensa ja kuviensa kautta. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.