Covid-19-lääkkeet ovat valmiina julkiseen jakeluun Thaimaan apteekeissa valtakunnallisesti syyskuusta alkaen

KUVA: Covid-19 Center

Bangkok -

Covid-19 Tilannehallintokeskus (CCSA) on myöntänyt apteekeille valtakunnallisesti luvan jakaa Covid-19-lääkkeitä kotieristetyille potilaille 1. alkaen.

CCSA:n tiedottaja tohtori Taweesilp Visanuyothin kertoi Associated Pressille CCSA:n yleiskokouksen jälkeen tänä iltapäivänä, 19. elokuuta, että kansanterveysministeriö oli nopeuttanut Covid-19-lääkkeiden rekisteröintiprosessia yleiseen käyttöön samalla kun valtion lääkejärjestö (GPO) oli valmistellut huumeita suurelle yleisölle jaettavaksi.

Tiedottajan mukaan saatavilla olevia Covid-19-lääkkeitä on varastossa 5 miljoonaa tablettia Favipiraviria, 6.76 miljoonaa Molnupiraviria ja 3.8 tuhatta Remdesiviriä, ja määrä riittää paikalliseen jakeluun.

Syyskuun 1. päivästä alkaen terveysministeriön ulkopuoliset sairaanhoitopalvelut voisivat ostaa lääkkeitä ja apteekit valtakunnallisesti jakaa lääkkeitä potilaille reseptien mukaan. Terveysministeriön alaisuudessa toimivat sairaanhoitoyksiköt voisivat tehdä lääkehankintoja 1. lokakuuta alkaen viraston tarpeisiin.

Poikkeusasetuksen kumoamisesta ja CCSA:n purkamisesta lokakuussa pääministeri ja tiedottaja totesivat yhdessä, että asioita käsitellään parhaillaan CCSA-valiokunnassa, eikä päätöstä ole vielä tehty tämän päivän kokouksessa, ristiriitaisista tiedotusvälineistä huolimatta.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media. 

Kuva postauksen sisällön jälkeen
Adam Judd on TPN-median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta. Hänen taustansa on HR and Operations ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta jo vuosikymmenen ajan. Hän on asunut Pattayalla noin yhdeksän vuotta päätoimisena asukkaana, tunnetaan paikallisesti hyvin ja on vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinat lähetä sähköpostia [sähköposti suojattu] Tietoja meistä: https://thephuketexpress.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thephuketexpress.com/contact-us/