Covid-19-tilannehallinnon keskus (CCSA) keskustelee perjantaina Covid-19:n ilmoittamisesta tartuntataudiksi valvontaan

KUVA: Covid-19 Center

Bangkok -

Covid-19 Tilannehallintokeskus (CCSA) aikoo keskustella mahdollisuudesta julkistaa Covid-19 tartuntataudiksi seurannassa seuraavassa kokouksessaan perjantaina 18. elokuuta.

Kansallisen turvallisuusneuvoston (NSC) pääsihteeri kenraali Supot Malaniyom kertoi lehdistölle torstaina, että CCSA-komitea harkitsee kansanterveyden ehdotusta Covid-19:n julistamisesta tartuntataudiksi valvontaan.

Lisäksi kokouksessa otettaisiin kiinni rajan uudelleen avaamiseen useilla tarkastuspisteillä valtakunnallisesti sen jälkeen, kun niitä on käytetty uudelleen yli kuukauden ajan. Perjantain kokouksessa käsitellään myös rokotteiden ja lääkkeiden jakelua.

Kysyttäessä, purettaisiinko CCSA 1. lokakuuta mennessä, jos tauti luokitellaan tartuntataudiksi seurannassa, kenraali Supot totesi, että se riippuisi tilanteesta huolimatta keventämisestä huolimatta.

"Tarvittaessa on edelleen pantava täytäntöön yksinoikeudellisia lakeja ja määräyksiä taudin leviämisen hallitsemiseksi ja estämiseksi", päällikkö lisäsi.

Lisäksi kenraali Supot näytti päättelevän, että huhtikuusta 2020 lähtien voimassa olleen epäsuositun hätäasetuksen luopumista ei ollut suunniteltu tällä hetkellä. Kriitikot väittävät, että asetusta käytetään pysäyttämään mahdolliset demokratiaa edistävät mielenosoitukset, mutta hallitus väittää, että asetusta tarvitaan hallinnollisiin menettelyihin osana Covidia.

Lopuksi kenraali sanoi myös, että Thaimaan matkailuviranomainen ei ollut virallisesti esittänyt tämän viikon kokouksessa ehdotti yöelämän aukioloaikojen pidentämistä tietyillä turistialueilla ja lisäsi myös, että tämä oli kiistanalainen, jos CCSA:n mainoksen lainkäyttövalta joutui ehkä käymään läpi muodollisen prosessin tullakseen lailliseksi. Oli kuitenkin mahdollista, että siitä voi tulla myöhäinen lisäys.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

Adam Judd on TPN-median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta. Hänen taustansa on HR and Operations ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta jo vuosikymmenen ajan. Hän on asunut Pattayalla noin kahdeksan vuotta päätoimisena asukkaana, tunnetaan paikallisesti hyvin ja on vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinat lähetä sähköpostia [sähköposti suojattu] Tietoja meistä: https://thephuketexpress.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thephuketexpress.com/contact-us/