Hyvää äitienpäivää ja hyvää syntymäpäivää Queen Motherille Pattaya Newsista/TPN Nationalista

Kansallinen -

Thaimaassa äitienpäivää vietetään vuosittain 12. elokuuta hänen majesteettinsa kuningatar Sirikitin, kaikkien thaimaalaisten äidin, syntymäpäivän muistoksi.

12. elokuuta 1932 syntynyt äiti Rajawongse (MR) Sirikit Kitiyakara oli prinssi Nakhatra Mongkol Kitiyakaran ja äidin Luang Bua Snidwongsen vanhin tytär. Tänä vuonna hän täyttää 90 vuotta.

Thaimaassa äitienpäivän kunniaksi thaimaalaiset pukeutuvat siniseen, Queen Mother's -väriin. Julkiset paikat ja valtion virastot koristavat paikkansa kansallisilla lipuilla, Kuningataräidin henkilökohtaisella lipulla ja Kuningataräidin muotokuvalla.

Valtion virkamiesten järjestämä almujen antoseremonia järjestetään aamulla, jota seuraa kynttilänsytytys ja ilotulitus valtakunnallisesti.

Perheissä lapset tarjosivat perinteisesti äideilleen jasmiinin kukkia, jotka symboloivat äitiyttä ja ehdotonta rakkautta. Useimmat koulut isännöivät äitienpäiväseremonian oppilailleen kunnioittaakseen ja kiittääkseen rakkaita äitejään.

Äitienpäivä on myös perheen yhdistämisen aikaa, sillä monet thaimaalaiset perheet kokoontuvat ja vievät äitinsä päivälliselle sekä tapaamaan ja nauttimaan yhteisestä ajasta.

Eläköön kuningatar äiti ja hyvää äitienpäivää Pattaya News/TPN News -palvelun henkilökunnalta!

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä! TAI, kirjoita sähköpostiosoitteesi alle!

Auta tukemaan Phuket Expressiä vuonna 2022!

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.