Valtava valashai löydettiin kuolleena Krabista

Krabi -

Valtava valashai löydettiin kuolleena saaren läheltä Krabista.

Valashai löydettiin eilen (9. elokuuta) kuolleena rannalta lähellä lomakeskusta Lanta Yai -saarella Lanta Islandin alueella. Thaimaan kuninkaallinen laivasto sekä Marine Resourcesin ja Andaman Coastal Research Centerin henkilökunta menivät paikalle.

Urosvalashain pituus on 7.3 metriä ja paino 2.5 tonnia (2,500 kiloa). Valashai oli alkanut hajota. Kalastusvälineistä ei löytynyt vammoja.

Lomakeskuksen johtaja Somboon Kangrang kertoi The Phuket Expressille: "Kuollut valashai oli huuhtoutunut rannalle lähellä lomakeskusta, ennen kuin soitin viranomaisille."

Kuuluisa paikallinen sukeltaja nimeltä Mr. Gai Tong kertoi The Phuket Expressille: "Se saattaa olla sama valashai, jonka näimme usein lähellä Phi Phi Islandia ja Lanta Islandia. Emme ole nähneet sitä viimeisen kymmenen päivän aikana."

Työntekijät ottivat joitakin näytteitä valashaista lisätutkimuksia varten. Valashai haudattiin lähelle.

TPN totesi, että valashaita tavataan enimmäkseen Andamaanienmerellä. Se on suojeltu merieläin, koska se on vaarassa kuolla sukupuuttoon. Kalastajille valashain kuolema on suuri menetys merelle, sillä valashai edustaa runsasta meren luonnonvaroja.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä! TAI, kirjoita sähköpostiosoitteesi alle!

Auta tukemaan Phuket Expressiä vuonna 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.