Lääketieteen asiantuntija varoittaa thaimaalaisia ​​välttämään seksuaalista kontaktia ulkomaalaisten kanssa apinarokkotartuntojen estämiseksi, kommentit vihaavat ulkomaalaisia ​​ja ulkomaalaisia ​​verkossa

Bangkok -

Tri. Amorn Leelarasamee, Thaimaan lääketieteellisen neuvoston jäsen, varoitti tiistaina 2. elokuuta thaimaalaisia ​​välttämään ryhmäseksuaalista toimintaa ja seksuaalista kontaktia ulkomaalaisten kanssa estääkseen itseään apinarokkotartunnasta.

Hänen kommenttinsa herättivät kuitenkin vihaa ja raivoa monien ex-pattien ja ulkomaalaisten keskuudessa verkossa, joista monet pitivät kommentteja syrjivinä, muukalaisvihamielisinä, rasistisina ja kiihkoiltuina.

Lääketieteen asiantuntija totesi WHO:n julistuksen jälkeen Monkeypoxista maailmanlaajuiseksi terveyshätätilanteeksi, että tautia oli vaikea hallita, koska se on sairaus, joka voi tarttua eläimestä ihmiseen ja ihmisestä toiseen.

"Jos se leviää eläinten, kuten apinoiden, kanien ja rottien, keskuudessa, sitä on vaikea hallita ja epidemia leviäisi laajalle ja voi kestää kauemmin kuin ihmisestä toiseen. Ja jos apinarokkopotilailla on jokin muu perussairaus, virus voi olla kohtalokas", hän sanoi.

Estääkseen apinarokon endeemisen Thaimaassa, tohtori Amorn neuvoi, että hallituksen tulisi valvoa tiukkaa ulkomailta, erityisesti riskimaista, matkustavia vieraita. Thaimaan ihmisten tulee olla varovaisia ​​ja välttää seksiä ulkomaalaisten kanssa viihdepaikoilla, koska he voivat olla tartuntariskissä.

Lääkäri jatkoi: ”Paras ehkäisy on pidättäytyä seksistä riskialttiiden ihmisten kanssa. Vaikka he käyttävät kondomia tai harrastavat suuseksiä, kontakti voi silti olla suuri tartuntariski."

Ulkomaiset kommentit olivat erityisen närkästyneitä siitä, että lääkäri väitti, että kaikki ulkomaalaiset olivat "suuririskisiä", ja huomautettiin, että kuka tahansa voi kantaa tautia, ei vain ulkomaalaiset.

Adam Judd on TPN-median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta. Hänen taustansa on HR and Operations ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta jo vuosikymmenen ajan. Hän on asunut Pattayalla noin kahdeksan vuotta päätoimisena asukkaana, tunnetaan paikallisesti hyvin ja on vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinat lähetä sähköpostia [sähköposti suojattu] Tietoja meistä: https://thephuketexpress.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thephuketexpress.com/contact-us/