Kansanterveysministeriö myöntää Thaimaan kuninkaalliselle poliisille valtuudet nostaa syytteitä laittomasta kannabiksen myynnistä, mutta hämmennys vallitsee

Kansallinen -

Kansanterveysministeriö on lähettänyt kiireellisen kirjeen Thaimaan kuninkaallisen poliisin päällikölle, jotta se ryhtyisi välittömiin oikeudellisiin syytteisiin kannabiksen tutkijoita, myyjiä, viejiä ja jalostajia vastaan, joilla ei ole laillisia lisenssejä.

Kirjeen mukaan kansanterveysministeriö kehotti Thaimaan kuninkaallista poliisia tekemään yhteistyötä virkailijoiden kanssa lain noudattamiseksi perinteisen thaimaalaisen lääketieteen viisauden suojelua ja edistämistä koskevan lain BE 46 (2542) pykälän 1999 mukaisesti, pidätyksiä ja oikeustoimia varten. syytteeseenpano henkilöä tai oikeushenkilöä vastaan, joka ei noudata mainittua lakia seuraavissa tapauksissa:

  1. Ne, jotka eivät laillisesti saa opiskella kannabista
  2. Ne, jotka eivät pyytäneet lupaa kannabiksen vientiin
  3. Ne, jotka eivät laillisesti saa myydä marihuanaa
  4. Ne, jotka eivät pyytäneet lupaa käsitellä kannabista kaupallisiin tarkoituksiin.

analyysi:

TPN Media huomauttaa, että tiedotuksesta on edelleen rajoitetusti yksityiskohtia, tarkalleen siitä, kenen pitäisi myöntää lupa tai mitä luvan saaminen tarkoittaa.

Määräys ei kiellä kannabiksen käyttöä, joten yksityinen tupakointi tai hallussapito on edelleen laillista. Tilauksessa käytetään pääosin vuoden 1999 yrttilakia kannabiksen myynnin ja jakelun hallintaan, vedoten siihen, että asiaankuuluvilta virastoilta on saatava lupa.

Tämän aikaisemman yrttilain mukaan lisenssit olivat yleensä 10,000 20,000 - XNUMX XNUMX bahtia tarkoituksesta riippuen. On kuitenkin epäselvää, olisiko prosessi täsmälleen sama, ja useat thaimaalaiset medialähteet ovat raportoineet, että Thaimaan lääkekeskukset ja myyjät, jotka yrittävät tavoittaa asianmukaisia ​​terveysosastoja tai lupaosastoja tänään, on joko hylätty tai heidän puheluihinsa ja sähköposteihinsa ei ole vastattu. , todennäköisesti siksi, että jaostot ovat yhtä yllättyneitä äkillisestä määräyksestä.

Jotkut Bangkokin lääkekeskukset ovat väliaikaisesti sulkeneet tai lopettaneet THC-tuotteiden myynnin, mutta toiset ovat sanoneet, että se toimii toistaiseksi normaalisti. Muut ovat kuitenkin pyytäneet asianajajia neuvomaan.

Tietenkään kannabislupia, -lisenssejä ja virallista lupaa ei sinänsä ole olemassa, koska lopullisia kannabislakeja valmistelevat ja muodostavat edelleen asianomaiset parlamentin valiokunnat, vaikka nämä lainsäätäjät ovat ilmoittaneet odottavansa, että luonnos on valmis. esitettävä varsinaiselle parlamentille tämän kuun loppuun mennessä.

Tämän seurauksena kiireellinen määräys on herättänyt kysymysmerkkejä sekä lainvalvontaviranomaisilta että kannabiksen myyjiltä/hoitolaitoksilta, ja monet ovat hakeneet lisäselvyyttä lainvalvontaviranomaisilta tai asiaankuuluvilta terveysviranomaisilta ja keskustellakseen siitä, kuinka saada laillinen lupa kannabiksen myyntiin.

Aiemmin kansanterveysministeri Anutin Charnvirakul totesi, että kannabiksen dekriminalisoinnille ei ole paluuta lääkäreiden ja uskonnollisten ryhmien toistuvista vastalauseista huolimatta. Kiireellinen määräys kannabiksen myyntiluvan vaatimisesta näyttää kuitenkin olevan yritys pysäyttääkseen kasvavan pop-up-myynnin ja -kojujen määrän, erityisesti turistialueilla, kunnes lopulliset lait on saatu päätökseen.

Samaan aikaan Thaimaan kuninkaallinen poliisi ilmoitti tapaavansa kansanterveysministeriön myöhemmin tällä viikolla saadakseen selvityksen määräyksestä myös ennen minkäänlaista täytäntöönpanoa. Käsky näyttää saaneen poliisin yhtä epävarmuuden vuoksi kiinni, TPN huomauttaa.

TPN toimittaa lisää päivityksiä tästä kehitystarinasta, kun ne tulevat saataville.

Voi olla kuva tekstistä

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Tarvitsetko Covid-19-vakuutuksen seuraavalle Thaimaan matkallesi? Klikkaa tästä.

Seuraa meitä Facebook

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!

National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanojensa ja kuviensa kautta. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.