Thaimaan marihuanalakia käsittelevä komitea hylkää vetoomukset dekriminalisoinnin keskeyttämisestä, käsittelee huolenaiheita

KUVA: Thaipost

Bangkok -

Marihuanalakia käsittelevä komitea on kiittänyt Ramathibodi-sairaalan lääkintähenkilöstöä ja eri ryhmiä, kuten islamilaisia ​​järjestöjä Etelä-Thaimaassa, kun he olivat ilmaisseet huolensa marihuanan laittomasta dekriminalisoinnista ja kehottivat hallitusta ryhtymään toimiin sen suhteen.

Tämä seurasi Thaimaan oikeuslääketieteellisen liiton sunnuntaina 24. heinäkuuta antamaa lausuntoa, jossa lueteltiin Ramathibodin sairaalan lääketieteellisen tiedekunnan 851 edustajaa paikallisista lääkäreistä, lääketieteen opettajista ja lääketieteen alumneista vaativat hallitusta sulkemaan välittömästi laittoman aseman.

Valiokunnan puheenjohtaja Supachai Jaisamut vastasi tänään, 25. heinäkuuta, että kansanterveysministeriö on aina asettanut yleisen turvallisuuden etusijalle ja julkaissut ilmoituksen kansanterveyden suojelemiseksi, erityisesti alle 20-vuotiaiden teini-ikäisten osalta.

Komitea tutkii parhaillaan, kuinka nuoret sukupolvet käyttävät kannabista ja hamppua lääketieteellisissä järjestelmissä. Toistaiseksi sillä ei näyttänyt olevan merkittäviä vaikutuksia, mikä tarkoittaa, että aiemmat ilmoitukset olivat laillisia.

Supachai kiitti myös lääkintäryhmää ja vakuutti heille, että heidän aikomuksensa on sama – nopeuttaa lakien säätämistä mahdollisimman pian laittoman ajanjakson sulkemiseksi.

”Tämä nykyinen tilanne ei aiheuta yhteiskunnalle ja nuorille niin suuria ongelmia, että ne olisivat hallituksen hallinnan ulkopuolella. Valiokunta kuitenkin nopeuttaa ja jatkaa marihuanalakiluonnoksen käsittelyä mahdollisimman pian. Uskoin, että harkinta saadaan päätökseen tämän kuun loppuun mennessä. Sen jälkeen luonnos viedään valtuuston hyväksyttäväksi, puheenjohtaja lisäsi.

TPN huomauttaa, että tämä näyttää sulkevan kaikki välittömät pyynnöt marihuanan dekriminalisoimisen lopettamiseksi, keskeyttämiseksi tai peruuttamiseksi Thaimaassa toistaiseksi.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä! TAI, kirjoita sähköpostiosoitteesi alle!

Auta tukemaan Pattaya News -lehteä vuonna 2022!

National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanojensa ja kuviensa kautta. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.