17 ihmistä, joilla on suuri apinarokkoriski Phuketissa, testataan ja tarkkaillaan

Phuket -

17 lähikontaktihenkilöä Thaimaan ensimmäisestä virallisesta apinarokkotapauksesta Phuketissa on testattu asianomaisten virastojen ja viranomaisten aktiivisen tapaustutkimuksen jälkeen.

Aiemmat tarinamme:

27-vuotias nigerialainen mies Phuketissa on vahvistettu Thaimaan ensimmäiseksi viralliseksi apinarokkotartunnaksi.

Thaimaan poliisi jäljittää Phuketissa nigerialaista miestä, joka on vahvistettu Thaimaan ensimmäiseksi viralliseksi apinarokkotartunnaksi, kun viranomaiset eivät ole saaneet häneen yhteyttä ja mies on kadonnut. Nyt on paljastunut, että mies ei ole tuore turisti, mutta on jäänyt viime vuodesta.

Useat uutislähteet raportoivat, että nigerialainen mies, joka on vahvistettu Thaimaan ensimmäiseksi viralliseksi apinarokkotartunnaksi ja joka on ylittänyt oleskeluajan, on jo lähtenyt Phuketista.

Useiden muiden thaimaalaisten tiedotusvälineiden ja lainvalvontalähteiden mukaan ulkomaalainen mies, joka on tunnistettu Thaimaan ensimmäiseksi apinarokkotapaukseksi, on paennut Kambodžaan luonnollisia kanavia pitkin laittomasti.

Nigerialainen mies, joka vahvistettiin Thaimaan ensimmäiseksi viralliseksi apinarokkotartunnaksi, pidätettiin Kambodžassa.

Phuketin maakunnan kansanterveysviraston (PPHO) päällikkö tohtori Kusak Kukiattikoon kertoi Phuket Expressille tänään (25. heinäkuuta)th), "Olemme tehneet aktiivisen tapauslöydön kuudesta paikasta Phuketissa, joilla on yhteyksiä nigerialaiseen potilaaseen. Korkean riskin lähikontakteista 19:stä kahdelle on vahvistettu negatiivinen tulos ja 17 heistä odottaa tuloksia. He ovat kuitenkin olleet karanteenissa 21 päivää lääkintähenkilöstön lainkäyttövaltaan. Tässä vaiheessa Phuketissa ei ole vielä vahvistettu enempää apinarokkotapauksia."

*** PÄIVITYS tänä iltapäivänä tohtori Kusak kertoi Phuket Expressille: "Kaikki 19 suuren riskin lähikontaktihenkilöä on vahvistettu negatiivinen apinarokosta." ***

Tänään, 25. heinäkuuta 2022, Thaimaan hallituksen tiedottaja Thanakorn Wangboonchana kertoi Thaimaan medialle: "Olemme vahvistaneet, että nigerialainen mies, joka on vahvistettu Thaimaan ensimmäiseksi viralliseksi apinarokkotartunnaksi, on jo lähtenyt Thaimaasta ja on sairaalahoidossa Kambodžassa. Meillä ei ole suunnitelmia pyytää häntä palaamaan Thaimaahan.

"Thain pääministeri Prayut Chan O'Cha on kuitenkin määrännyt kansanterveysosaston ja maahanmuuttovirastot valmistautumaan täysin apinarokkotaudin hallintaan sen jälkeen, kun Maailman terveysjärjestö (WHO) julisti nopeasti leviävän apinarokkoepidemian "kansainvälistä huolta aiheuttavaksi kansanterveyden hätätilanteeksi", WHO:n pääjohtaja Tedros Adhanom Ghebreyesus sanoi lauantaina 23."Hra Thanakorn lisäsi.

Tapaamisia tautivalvontaministeriön kanssa odotetaan myöhemmin tänään sen jälkeen, kun kansanterveysministeri Anutin Charnvirakul julisti apinarokkovaroitustasoja nostettaviksi ja sitä seurataan tarkasti valtakunnallisesti.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä! TAI, kirjoita sähköpostiosoitteesi alle!

Auta tukemaan Phuket Expressiä vuonna 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.