WHO julisti apinarokon maailmanlaajuiseksi terveyshätätilanteeksi

Kansallinen -

Maailman terveysjärjestö (WHO) julistaa nopeasti leviävän apinarokkoepidemian "kansainvälisesti huolestuttavan kansanterveyden hätätilanteeksi", WHO:n pääjohtaja Tedros Adhanom Ghebreyesus sanoi lauantaina 23. heinäkuuta.

Termi "kansainvälistä huolta aiheuttava kansanterveyskriisi (PHEIC)" tarkoittaa mahdollisesti koordinoitua kansainvälistä vastausta sen jälkeen, kun tauti on aiheuttanut merkittävän kansanterveysriskin muille maille kansainvälisen leviämisen kautta.

WHO:n pääjohtaja totesi: "Meillä on epidemia, joka on levinnyt nopeasti ympäri maailmaa uusien tartuntatapojen kautta, josta ymmärrämme liian vähän ja joka täyttää kansanterveydellisen hätätilan kriteerit."

apinarokko

Julistus voi saada jäsenmaat investoimaan resursseja taudinpurkauksen hallintaan ja vastausten hakemiseen sekä rohkaisemaan yhteistyötä rokotteiden ja hoitojen jakamiseksi kansojen välillä epidemian hillitsemiseksi.

”Vaikka julistan kansainvälistä huolta aiheuttavan kansanterveydellisen hätätilan, tämä on tällä hetkellä epidemia, joka keskittyy miesten kanssa seksiä harrastavien miesten keskuuteen, erityisesti niille, joilla on useita seksikumppaneita. Siksi on välttämätöntä, että kaikki maat tarjoavat tehokkaita palveluita ja tietoa, jotka suojelevat sekä terveyttä, ihmisoikeuksia että asianomaista yhteisöä", hän lisäsi.

Apinarokko on ollut huolenaihe jo vuosia joissakin Afrikan maissa, mutta virus on levinnyt maailmanlaajuisesti viime viikkoina. Tähän mennessä vuonna 2022 on raportoitu yli 16,000 75 apinarokkotapausta yli XNUMX maassa ja viisi kuolemantapausta Afrikassa.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Tarvitsetko Covid-19-vakuutuksen seuraavalle Thaimaan matkallesi? Klikkaa tästä.

Seuraa meitä Facebook

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!

National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanojensa ja kuviensa kautta. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.