Maailman terveysjärjestö WHO pitää tällä viikolla hätäkokouksen apinarokosta

Maailman uutiset-

Maailman terveysjärjestö (WHO) pitää suuren kokouksen, johon osallistuu sen apinarokkoa käsittelevä hätäkomitea 21. heinäkuuta. Tämä tapahtuu sen jälkeen, kun yli 9,200 63 tautitapausta havaittiin noin XNUMX maassa.

WHO totesi viime viikolla, heinäkuun 12. päivänä, että kokous antaa sen lääketieteellisten asiantuntijoiden komitean määrittää, onko apinarokko kansainvälistä huolta aiheuttava kansanterveydellinen hätätila (PHEIC), joka on korkein hälytystaso, jonka WHO voi antaa.

Tämä on itse asiassa toinen WHO:n järjestämä apinarokkoa käsittelevä kokous sen jälkeen, kun edellinen kokous päätti, että virus ei ole vielä tasolla, jota voitaisiin leimata PHEIC:ksi. Viimeinen suuri PHEIC oli tietysti Covid19 vuonna 2020.

WHO:n johtajan Tedros Adhanom Ghebrevesuksen mukaan kokouksessa tarkastellaan syvällisesti apinarokon leviämistä ympäri maailmaa ja annetaan neuvoja ja ehdotuksia siitä, miten maat voivat käsitellä epidemioita. Jos apinarokko leimataan PHEIC:ksi, WHO voisi priorisoida toimenpiteitä viruksen torjumiseksi maiden ja yhteisöjen kanssa ympäri maailmaa.

Tedros totesi, että tärkeä keskusteltavana oleva torjuntatoimenpide olisi kontaktien jäljitys ja viruksen ympärillä olevat testaukset, jotka auttavat vähentämään sitä, mitä WHO kutsuu huolestuttavaksi apinarokkotapausten määrän kasvuksi.

Toisin kuin Covid-19, apinarokko ei ole uusi virus, ja rokotteet ja lääketieteelliset toimenpiteet sen hoitamiseksi ovat olleet olemassa vuosikymmeniä. Apinarokko on pitkään ollut endeeminen osissa Afrikkaa, mutta ei useimmissa länsimaissa. Nykyinen tapausten kasvutrendi on kuitenkin äärimmäisen epätavallinen apinarokon kohdalla, mikä saa jotkut lääketieteen asiantuntijat kyseenalaistamaan, onko viruksesta tullut helpommin tarttuva tai muuttanut sen yleistä leviämistapaa. Tätä kysymystä ei kuitenkaan ole toistaiseksi todistettu.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä! TAI, kirjoita sähköpostiosoitteesi alle!

Auta tukemaan Phuket Expressiä vuonna 2022!

Kuva postauksen sisällön jälkeen
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.