Katsaus tulevaan viikkoon Thaimaan uutisissa: Lomat päättyvät, monet palaavat töihin Thaimaassa, kannabislain säätäminen jatkuu

Seuraavassa on viikoittainen julkaisumme, jossa kerromme Thaimaan parhaista kehittyvistä uutisista ja tärkeimmistä kattavuusalueistamme Pattayasta, Bangkokista ja Phuketista.

Näin lukijamme saavat helposti käsityksen ensi viikon aikana kehittyvistä tärkeimmistä tarinoista. Tällä viikolla käsittelemme sunnuntaita 17. heinäkuuta lauantaihin 23. heinäkuuta.

1. Pitkät lomat päättyvät, monet palaavat töihin

Pitkän viiden päivän lomaviikonlopun jälkeen eri puolilla maata useiden uskonnollisten vapaapäivien vetämänä, monien on aika palata töihin ensi viikon aikana eri puolilla Thaimaata.

Tämä koskee erityisesti valtion virastoja, jotka ovat olleet lomalla viime keskiviikosta lähtien. Ulkomaalaisille lukijoillemme, joilla on kiireellisiä asioita Immigrationissa, on tärkeää muistaa, että jos mahdollista, on todennäköisesti parempi vierailla keskellä viikkoa vs. maanantaiaamuna, jolloin toimistot ovat todennäköisesti täynnä asiakkaita.

Lisäksi, kuten kaikkien viime vuosien pitkien lomataukojen yhteydessä, Thaimaan hallitus ja näkyvät lääkärit ovat olleet hermostuneita lomakauden vuoksi lisääntyvistä Covid19-tapauksista. Tämä on ollut hieman vaimeampaa kuin Songkran, jossa thaimaalainen media löi jatkuvasti rumpua, että tapaukset nousevat ja aiheutti vesitaistelukiellon kolmatta vuotta peräkkäin.

Todellisuudessa tapaukset kuitenkin vähenivät Songkranin aikana, ja vaikka monet näkyvät äänet aiheuttivat paljon tuhoa ja synkkyyttä, erityisesti yöelämän ja viihdepaikkojen uudelleen avaamisen yhteydessä, mikään niistä ei toteutunut. Itse asiassa tapaukset ovat vähentyneet.

Nyt, kyllä, tällä hetkellä on liikkeellä uusia Covid-19-alamuunnelmia, jotka ovat tarttuvampia. Tästä huolimatta odota jonkin verran median huomiota tähän ensi viikon aikana, mutta ei todennäköisesti lähellekään Songkran-jaksoa.

2. Pysyvän kannabissäädöksen laatiminen jatkuu

Toinen suuri media-aihe on ollut nyt runsaan kuukauden kannabiksen dekriminalisointi Thaimaassa. Huolimatta monista hälyttävistä aloituksista asiat ovat vähitellen rauhoittuneet, ja viime päivinä näkyvät laskujen tekijät ovat alkaneet vihjailla voimakkaasti, mihin suuntaan he ovat menossa.

Lyhyesti sanottuna laitos dekriminalisoitiin ilman sen käyttöä koskevia lopullisia lakeja, ja se oli valmis lakiesitysten valmistelutoimikuntien viivästysten vuoksi. Sillä välin hallitus on tukahduttanut reikiä lähinnä nuorisokäyttöön ja epäasianmukaiseen käyttöön valtion virastoissa ja vastaavissa paikoissa. Julkinen tupakointi on kielletty savua koskevien haitallisten lakien nojalla. Ne ovat voimassa, kun lainsäätäjät työskentelevät laitoksen lopullisten lakien parissa.

On aivan selvää, että taaksepäin siirtyminen ei ole vaihtoehto, vaikka enimmäkseen uskonnolliset ryhmät ovat huutaneet, jotka haluavat kasvin uudelleenkiellon ristiriitojen vuoksi uskonsa kanssa. On myös aivan selvää, että Thaimaan hallituksen jatkuvista loputtomista muistutuksista huolimatta, että kasvin käyttö on tarkoitettu vain lääketieteellisiin tarkoituksiin, ei todennäköisesti myöskään tapahdu virkistyksen kieltämistä kokonaan oman kodin rauhassa.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.