InterNationsin Ex-pat Insider 2022:n mukaan Thaimaa on edullinen ja ystävällinen kohde Ex-patseille, maailman kahdeksanneksi paras.

•Meksiko, Indonesia, Taiwan, Portugali, Espanja, Arabiemiirikunnat, Vietnam, Thaimaa, Australia ja Singapore ovat
parhaat matkakohteet entisille matkailijoille vuonna 2022.
• Huonoimmat kohteet entisille matkailijoille ovat Kuwait (52.), Uusi-Seelanti, Hongkong, Kypros, Luxemburg,
Japani, Etelä-Afrikka, Turkki, Italia ja Malta (43.).
• Thaimaa sijoittuu 8. sijalle 52:sta: rahoitus- ja vapaa-ajan vaihtoehdot eivät ole vaivaa expatseille, mutta heillä on vaikeuksia
työelämänsä kanssa.

München, 12. heinäkuuta 2022 – yhdeksännen kerran, InterNations, maailman suurin ex-pat-yhteisö, jossa on yli 4 miljoonaa jäsentä, on julkaissut tulokset Expat Insider kysely. Lähes 12,000 52 vastaajallaan se on yksi laajimmista ulkomailla asumista ja työskentelyä koskevista tutkimuksista, joka tarjoaa näkemyksiä entiseen elämään XNUMX kohteessa. Kysely tarjoaa perusteellista tietoa ulkomaalaisten tyytyväisyydestä Elämänlaatu, Sisään asettumisen helppous, Työskentely ulkomaillaja Personal Finance asuinmaissaan. Ensimmäistä kertaa rankingissa on myös uudet Expat Essentials -indeksi, joka kattaa digitaalisen elämän, järjestelmänvalvojan aiheet, asumisen ja kielen.

Thaimaa on 8. sijalla 52 kohteesta Expat Insider 2022 kysely. Maa loistaa Personal Finance -indeksissä (4.) ja jää niukasti 10 parhaan joukosta Easy of Settling In -indeksissä (11.). Thaimaa pärjää hyvin myös Expat Essentials -indeksissä (18.), mutta se on vain keskinkertaisella 35. sijalla elämänlaatuindeksissä. Se sijoittuu jopa 10 parhaan joukkoon Working Abroad -indeksissä (45.). Kaiken kaikkiaan 77 prosenttia ex-patsaasta on tyytyväisiä elämäänsä Thaimaassa, kun vastaava luku maailmanlaajuisesti on 71 prosenttia. 

Meksiko (1.), Indonesia (2.), ja Taiwan (3.) muodostavat 3 parasta kohdetta, ja ne kaikki sijoittuvat erittäin hyvin asumisen helppous- ja henkilökohtaisen rahoituksen indekseissä. Toisaalta kolme alinta kohdetta, Kuwait (52.), Uusi Seelantija Hongkong, kaikki pärjäävät heikosti ex-pattien henkilökohtaisen talouden suhteen. Vaikka Kuwait kuuluu maailman huonoimpien kohteiden joukkoon kaikilla tekijöillä, Uuden-Seelannin expatsaat kamppailevat uransa kanssa, ja Hongkongissa asuvat ovat tyytymättömiä paikalliseen ympäristöön.  

Ei rahahuolia 

Henkilökohtainen talous on helppoa Thaimaan ex-patsaille, ja he äänestävät maan neljänneksi Personal Finance -indeksissä. Itse asiassa useimmat ex-patsaat (85 %) kokevat, että heidän kotitalouksiensa käytettävissä olevat tulot ovat riittävät tai enemmän kuin tarpeeksi mukavaan elämään (verrattuna 72 prosenttiin maailmanlaajuisesti). "Rahasi menevät varmasti pitkälle" brittiläinen expat raportoi. Ulkomaalaiset äänestävät Thaimaan kolmanneksi yleisten elinkustannusten perusteella – 71 % on tyytyväinen tähän tekijään, mikä on 26 prosenttiyksikköä enemmän kuin maailmanlaajuisesti keskimäärin (45 %). Näin ollen ei ole yllätys, että 70 % on tyytyväisiä taloudelliseen tilanteeseensa yleisesti (vs. 60 % maailmanlaajuisesti). Asuminenkaan ei ole ongelma, ja Thaimaa sijoittuu myös tässä alakategoriassa ensimmäiselle sijalle. Ulkomaalaiset kuvailevat sitä sekä edulliseksi (74 % vs. 39 % maailmanlaajuisesti) että helposti löydettäväksi (85 % vs. 54 % maailmanlaajuisesti).  

Hallinnolliset esteet 

Asumista lukuun ottamatta expatit eivät ole liian tyytyväisiä Expat Essentials -indeksissä (18.) tutkittuihin tekijöihin. Thaimaa sijoittuu digitaalisen elämän alakategorian 10 parhaan joukkoon (43.), ja expatit ovat erityisen tyytymättömiä hallinto-/hallinnollisten palvelujen saatavuuteen verkossa (43 % tyytymättömiä vs. 21 % maailmanlaajuisesti). "Se on paperityötä kaikesta," selittää ex-patti Chilestä. Kaiken kaikkiaan yli puolella (51 %) on vaikea käsitellä paikallista byrokratiaa/viranomaisia, kun vastaava luku maailmanlaajuisesti on 39 %.  

Vaikka 70 %:lla on helppo elää Thaimaassa puhumatta paikallista kieltä (vs. 51 % maailmanlaajuisesti), 68 %:lla on vaikeuksia oppia sitä (vs. 38 % maailmanlaajuisesti). "En vain osaa kieltää,”, sanoo brittiläinen ex-pat. Itse asiassa 78 % puhuu kieltä vain vähän (54 % vs. 25 % maailmanlaajuisesti) tai ei ollenkaan (24 % vs. 10 % maailmanlaajuisesti).  

Helppo tehdä yhteyksiä 

Asumisen helppous indeksissä (11.) on kuitenkin todellinen kohokohta, ja ex-patit arvostavat Thaimaan erityisen hyvin Paikallisystävällisyyden alakategoriassa (8.). Suurin osa (86 %) kokee asukkaiden olevan yleisesti ottaen ystävällisiä (vs. 66 % maailmanlaajuisesti), ja toinen 81 % kuvailee heitä ystävällisiksi ulkomaalaisia ​​kohtaan (vs. 65 % maailmanlaajuisesti). "Olen huomannut, että thaimaalaiset ovat erittäin ystävällisiä ja vieraanvaraisia ​​minulle asuessani heidän maassaan." ex-patti Yhdistyneestä kuningaskunnasta selittää. Ulkomaalaiset sijoittivat Thaimaan myös 10 parhaan joukkoon Finding Friends -alakategoriassa (8.). He rakastavat sosiaalista elämäänsä (69 % tyytyväisiä vs. 56 % maailmanlaajuisesti), ja yli puolet (52 %) sanoo, että paikallisten ystävien saaminen on helppoa, verrattuna 42 prosenttiin maailmanlaajuisesti.

Erinomaiset vapaa-ajan vaihtoehdot ja terveydenhuolto 

Elämänlaatuindeksi (35.) on ristiriitainen: vapaa-ajan vaihtoehtojen (5.) suhteen ex-patit ovat erityisen tyytyväisiä. He äänestävät maan toiseksi maailmanlaajuisesti sen kulinaarisen valikoiman ja ruokailumahdollisuuksien vuoksi, ja vain Meksiko voitti. "Asia, josta pidän tähän mennessä eniten, on heidän ruokavalikoimansa," sanoo vietnamilainen ex-pat. "Rakastan kokeilla uusia ruokia aina kun minulla on vapaa-aikaa.Yli kolme neljästä expatista (77 %) on tyytyväinen Thaimaan kulttuuriin ja yöelämään, kun vastaava luku maailmanlaajuisesti on 67 %. 

Ulkomaalaiset rakastavat myös Thaimaan terveydenhuoltoa – maa jää niukasti 10 parhaan joukkoon Terveys ja hyvinvointi -alakategoriassa (11.). Yli kolme neljäsosaa expateista (77 %) ilmoittaa, että heillä on pääsy kaikkiin tarvitsemiinsa terveydenhuoltopalveluihin (vs. 67 % maailmanlaajuisesti). Useimmat sanovat myös, että sairaanhoito on helposti saatavilla (84 % vs. 73 % maailmanlaajuisesti) ja hyvälaatuista (85 % vs. 72 % maailmanlaajuisesti).  

Ympäristö- ja turvallisuusnäkökohdat 

Toisaalta ympäristö ja ilmasto -alaluokka (44.) on suuri huolenaihe thaimaalaisten ex-pattien kannalta. Kaksi viidestä expatista (40 %) uskoo, että hallitus uskoo emme tukea ympäristönsuojelupolitiikkaa, mikä on yli kaksinkertainen maailmanlaajuiseen keskiarvoon verrattuna (18 %). "Ihmiset eivät ole tarpeeksi tietoisia saastumisesta, ja on surullista nähdä roskien pilaama luonto,ranskalainen ex-patteri kertoo. Lisäksi 45 prosenttia pitää ilmanlaatua negatiivisena (verrattuna 19 prosenttiin maailmanlaajuisesti) ja 32 prosenttia on tyytymättömiä kaupunkiympäristöön 

(esim. viheralueet, melutasot ja ympäristöystävällinen arkkitehtuuri), verrattuna 17 %:iin maailmanlaajuisesti. "Siellä on ilmansaasteita ja rajoitetusti puistoja ja viheralueita," selittää hollantilainen ex-pat. Ainoa todellinen kohokohta on ilmasto ja sää, jotka suurin osa expateista (82 % vs. 62 % maailmanlaajuisesti) arvioi positiiviseksi.  

Myös Turvallisuus-alaluokka (47.) saa vaihtelevia tuloksia. Yleisesti ottaen 85 % expateista tuntee olonsa turvalliseksi Thaimaassa (verrattuna 81 %:iin maailmanlaajuisesti). Mutta 37 % on tyytymättömiä maan poliittiseen vakauteen (vs. 15 % maailmanlaajuisesti), ja 44 % ajattelee, että he eivät voi ilmaista avoimesti itseään ja mielipiteitään (vs. 18 % maailmanlaajuisesti).  

Onnettomia työläisiä 

Thaimaa pärjää huonoimmin Working Abroad -indeksissä (45.). Ulkomaalaiset äänestävät maan työkulttuurin ja tyytyväisyyden alakategorian 10 parhaan joukkoon (48.). Heidän mukaansa paikallinen yrityskulttuuri ei kannusta luovuuteen (41 % vs. 26 % maailmanlaajuisesti), eikä se edistä itsenäistä työtä (45 % vs. 28 % maailmanlaajuisesti). Expatit ovat myös erityisen pettyneitä uranäkymiin (45.). Lähes kaksi viidestä (38 %) on tyytymätön paikallisiin työmarkkinoihin (27 % maailmanlaajuisesti), ja vain 41 % sanoo, että Thaimaahan muuttaminen on parantanut heidän uranäkymiään (vs. 60 % maailmanlaajuisesti).  

Expatit sijoittivat Thaimaan myös 10 parhaan joukkoon palkka- ja työturvallisuustutkimuksessa (46.). Yli kolme kymmenestä (31 %) on tyytymättömiä paikallisen talouden tilaan verrattuna vain 17 prosenttiin maailmanlaajuisesti. Lisäksi joka neljäs expatista (25 %) on tyytymätön työturvallisuuteensa (verrattuna 20 prosenttiin maailmanlaajuisesti). 35 prosentin entisistä työntekijöistä ei kuitenkaan tarvitse huolehtia tästä, koska he ovat jo eläkkeellä, kun eläkeläisiä on maailmanlaajuisesti keskimäärin 10 prosenttia. Itse asiassa 19 % Thaimaan expateista muutti sinne nimenomaan jäädäkseen eläkkeelle, kun taas maailmanlaajuisesti vain 3 %.  

Mukaan Expat Insider 2022 Tutkimustulosten mukaan Meksiko (1.), Indonesia, Taiwan, Portugali, Espanja, Yhdistyneet arabiemiirikunnat, Vietnam, Thaimaa, Australia ja Singapore (10.) ovat parhaat matkakohteet entisille matkailijoille. Huippu 5 kohdetta erottuu joukosta asumisen helppouden ja henkilökohtaisen rahoituksen suhteen. Heillä on myös tapana menestyä hyvin Expat Essentials -indeksissä. Vaikka he kaikki laskeutuvat vain keskikentälle Working Abroad -indeksissä, heidän tulokset elämänlaatuindeksissä ovat hieman ristiriitaisia. Espanja (1.), Taiwan ja Portugali ovat maailman kolmen parhaan joukossa, mutta Meksikon (3.) ja Indonesian (24.) ex-patsaat eivät ole tyytyväisiä paikalliseen elämänlaatuun.  

Huonoimmat kohteet ex-patseille ovat Kuwait (52.), Uusi-Seelanti, Hongkong, Kypros, Luxemburg, Japani, Etelä-Afrikka, Turkki, Italia ja Malta (43.). Kuwait on maailman huonoimpien kohteiden joukossa jokaisessa yksittäisessä indeksissä sekä kokonaissijoituksessa. Lisäksi kaikilla viidellä alimmalla kohteella on keskimääräinen tai huono suorituskyky työskentely ulkomailla ja henkilökohtaisen talouden indekseissä. Italia on poikkeus Personal Financen (5.) osalta, mutta se on vain 33. sijalla Expat Essentials -indeksissä. 

Tietoja kansainvälisistä järjestöistä Expat Insider 2022 Tutkimus  

Sen vuotuiselle Expat Insider tutkimus, InterNations pyysi 11,970 177 expatista, jotka edustivat 181 kansallisuutta ja jotka asuvat 56 maassa tai alueella, antamaan tietoja expat-elämän eri näkökohdista sekä heidän sukupuolensa, ikänsä ja kansallisuutensa. Osallistujia pyydettiin arvioimaan jopa 16 erilaista elämän osa-aluetta ulkomailla asteikolla yhdestä seitsemään. Arviointiprosessissa korostettiin vastaajien henkilökohtaista tyytyväisyyttä näihin näkökohtiin ottaen huomioon sekä tunneaiheet että asiallisempia näkökohtia tasapainoisesti. Vastaajien yksittäisten tekijöiden arviot niputettiin sitten erilaisiin yhdistelmiin yhteensä 52 alaluokkaan ja niiden keskiarvojen perusteella laadittiin viisi ajankohtaista indeksiä: elämänlaatu, asumisen helppous, ulkomailla työskentely, henkilökohtainen talous ja Expat Essentials. Nämä indeksit laskettiin edelleen keskiarvoon yhdessä ulkomaalaisten yleisen onnellisuuden kanssa heidän elämästään ulkomailla, jotta saatiin 2022 expat-kohdetta eri puolilla maailmaa. Vuonna 10 kymmenen parhaan joukkoon kuuluvat Meksiko, Indonesia, Taiwan, Portugali, Espanja, Arabiemiirikunnat, Vietnam, Thaimaa, Australia ja Singapore.  

Indekseihin ja siten kokonaissijoitukseen pääsemiseksi tarvittiin vähintään 50 kyselyn osallistujaa kohdetta kohden.  

Tietoja kansainvälisistä järjestöistä  

Yli 4 miljoonalla jäsenellä 420 kaupungissa ympäri maailmaa, InterNations on suurin globaali yhteisö ja tiedonlähde ulkomailla asuville ja työskenteleville ihmisille. InterNations tarjoaa maailmanlaajuista ja paikallista verkostoitumista ja seurustelua sekä verkossa että kasvokkain. Noin 6,000 XNUMX tapahtumaa ja toimintaa kuukaudessa ulkomaalaisilla on mahdollisuus tavata muita globaaleja mieliä. Verkkopalveluihin kuuluvat keskustelufoorumit ja hyödylliset artikkelit, joissa on henkilökohtaisia ​​expat-kokemuksia, vinkkejä ja tietoa elämästä ulkomailla. Jäsenyys hyväksytään vain sen varmistamiseksi, että pysymme luottamusyhteisönä. InterNations on osa New Work SE:tä, brändiryhmää, joka tarjoaa tuotteita ja palveluita parempaan työelämään. 

Lisätietoja InterNationsista löydät sivuiltamme paina sivua, yrityksemme blogissa, tai meidän aikakauslehti. www.internations.org

Napsauta TÄSTÄ saadaksesi PDF-kaavion Thaimaan sijoituksesta!

Tai,

NAPSAUTA TÄSTÄ nähdäksesi kokonaissijoituksen ja kaavion maailmanlaajuisesti!

Edellinen on lehdistötiedote, joka on julkaistu PR-materiaalissa ja TPN-mediassa lueteltujen organisaatioiden täydellä luvalla. Lehdistötiedotteeseen osallistuvan organisaation lausunnot, ajatukset ja mielipiteet ovat täysin heidän omiaan eivätkä välttämättä edusta TPN-median ja sen henkilökunnan kannanottoja.

Adam Judd
Adam Judd on TPN-median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta. Hänen taustansa on HR and Operations ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta jo vuosikymmenen ajan. Hän on asunut Pattayalla noin yhdeksän vuotta päätoimisena asukkaana, tunnetaan paikallisesti hyvin ja on vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinat lähetä sähköpostia [sähköposti suojattu] Tietoja meistä: https://thephuketexpress.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thephuketexpress.com/contact-us/