Kannabiksen käyttö on kielletty Thaimaassa oikeusministeriön kiinteistöissä, tuomioistuimissa jne.

Bangkok, Thaimaa-

Haluatko hyödyntää Thaimaan uusia dekriminalisoituja kannabislakeja ja nauttia marihuanasta oikeustalossa? No, saatat joutua muuttamaan suunnitelmiasi.

Tuomioistuimen viraston pääsihteeri Jeerapat Panthavee allekirjoitti tänään 12. heinäkuuta 2022 määräyksen, joka kieltää kannabistuotteiden käytön oikeuden kiinteistöissä kaikkialla maassa, myös oikeusministeriön palveluksessa olevilta. Tämä sisältää kannabista sisältävien ruokien ja juomien kieltämisen Thaimaan tuomioistuimissa.

Tämä seuraa kasvavaa luetteloa paikoista, kuten armeijan laitoksista, poliisiasemilta, kouluista, valtion virastoista ja joistakin muista virallisista paikoista, jotka kieltävät äskettäin dekriminalisoidun kannabiksen pääsyn työpaikoilleen ja henkilöstölleen, ellei dokumentoitua lääketieteellistä syytä ole esitetty.

Thaimaan hallitus on jatkanut kannabiksen sääntöjen ja rajoitusten täytäntöönpanoa viime kuun dekriminalisoinnista lähtien. Useimmat kohdistuvat virallisiin paikkoihin kuten edellä tai estävät alaikäisiä tai nuoria ostamasta kannabista. Hallitus väittää edelleen, että kannabista saa käyttää vain lääkinnälliseen käyttöön, mutta teknisesti virkistyskäyttöä yksityiskodissa ei ole kielletty ja kannabiksen myynti on yleistynyt monilla alueilla.

Julkinen käyttö on kielletty marihuanan savun ympärillä olevilla yleisillä haitallisilla laeilla, ja mahdolliset sakot ovat 2000 bahtia tai jopa vankeusrangaistus, mutta suurimmaksi osaksi lainvalvontaviranomaiset ovat ottaneet kevyen kosketuksen näiden sääntöjen täytäntöönpanoon.

Thaimaan hallitus valmistelee kattavaa lakeja, sääntöjä ja määräyksiä kannabiksen säätelemiseksi edelleen pysyvästi, mutta työ ei ole vielä valmis, vaikka sen odotetaan valmistuvan elokuussa.

Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanojensa ja kuviensa kautta. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.