Analyysi: Asiat menevät hyvin Thaimaassa kuukauden kannabiksen dekriminalisoinnin jälkeen, eikä taivas ole laskenut

Kansallinen -

Nyt on kulunut kuukausi kannabiksen dekriminalisoinnista 8, ja voimme todennäköisesti sanoa, että Thaimaa ei ole hajoamassa.

Itse asiassa thaimaalaiset ja ulkomaalaiset noudattavat erittäin hyvin uusia kannabissääntöjä huolimatta jostain hälinästä, jota yleensä syntyy minkä tahansa suuren lainmuutoksen jälkeen. Yleisin on tietysti se, tuleeko kannabis koskaan virallisesti laillista virkistyskäyttöön, ja jos ei ole, niin mitä järkeä joillekin ihmisille on?

Thaimaan kansanterveysministeriö on toistaiseksi korostanut, että kannabis on tarkoitettu vain lääketieteelliseen käyttöön ja jäykästi, ei virkistyskäyttöön. Mutta todellisuudessa ketään ei ole pidätetty kannabiksen käytöstä toistaiseksi mieltymystensä mukaan tai ainakaan tiedossamme. Kolme seuraavaa kansanterveysministeriön antamaa direktiiviä voisivat myös antaa hyvän kuvan siitä, mitä kannabiksen osalta on edessä Thaimaassa.

1. Kannabiksen tai hampun savulla muita häiritseviä voi saada jopa kolmen kuukauden vankeustuomio tai jopa 25,000 XNUMX bahtin sakko tai molemmat. Kyllä, se on savu, joka saa ihmisen vaikeuksiin, ei sitä edeltävä toiminta. Teknisesti se vaatii myös virallisen valituksen poliisille. Teoriassa tämä kieltää julkisen tupakoinnin.

2. Niiden, jotka pitävät ravintolaa ja haluavat käyttää kannabista ruoanlaitossa, on ensin ilmoitettava siitä asiakkaille tai laitettava varoituskyltti, jossa sanotaan, että he käyttävät kannabista ainesosana.

3. Kannabista ja hamppua pidetään nyt "valvotuina yrteinä", jotka ovat tärkeitä taloudelle, tutkimuksen arvoisia ja joita tuetaan kestävässä käytössä Thaimaan perinteisen lääketieteen viisauden edistämis- ja suojelulain mukaisesti. Valvottavana yrttinä tämä estää myös alaikäisiä ja nuoria käyttämästä lääkettä ilman lääkärin lupaa.

Viimeinen ohje on annettu estääkseen turbulenssia, joka saattaa syntyä odottaessaan kannabis- ja hamppulakilain viimeistelyä, joten voimme todennäköisesti toistaiseksi arvata, että näemme kannabiksen tulevaisuuden Thaimaassa.

Lisäksi kannabiksen suosio kasvaa uskomattoman nopeasti kuukauden dekriminalisoinnin jälkeen. National Institute of Development Administrationin eli NIDA:n tekemä kysely osoittaa, että yli 32.98 prosentilla kyselyyn osallistuneista on kokemusta kannabiksen käytöstä, mikä on noin 18.8 miljoonaa ihmistä valtakunnallisesti.

60.65 % näistä ihmisistä kertoo saaneensa kannabiksen syömisen tai juoman kautta, 30.56 % tupakoinnin kautta, 21.06 % sairaanhoidon kautta ja 6.94 % istutuksen kautta. Myös kannabiksen istuttamiseen kotitalouksiinsa ilmoittautuneiden määrä on nyt saavuttanut 980,000 XNUMX ihmistä.

Tämä tukee ajatusta, että Thaimaasta on potentiaalia tulla maailmanlaajuiseksi lääketieteellisen kannabiksen keskus, kuten kansanterveysministerin apulaisministeri Satit Pitutecha sanoi kerran seminaarissa, jossa käsiteltiin kannabiksen avulla Thaimaan talouden elvyttämistä.

"Kun Thaimaan kannabisteollisuus on standardoitu kahdessa vuodessa, olemme valmiita tulemaan maailmanlaajuiseksi lääketieteelliseksi kannabiskeskukseksi kasvattamaan talouttamme ennennäkemättömällä tavalla", Satit sanoi.

Joitakin varoituksia on kuitenkin esitetty myös kannabiksen virkistyskäytöstä, kuten kansanterveysministeriön kansliapäällikön tohtori Kiattipoom Wongrachitin lausunnossa, jossa sanotaan:

– Virkamiehet pitävät silmällä niitä, jotka rikkovat sääntöjä polttamalla kannabista virkistystarkoituksessa tai myymällä niveltä.

Lausunto vaikuttaa kuitenkin epäselvältä sen tekemisen seurausten tai mahdollisen rangaistuksen suhteen, joten parasta, mitä voimme tehdä juuri nyt, on yrittää ylimääräistä varovaisuutta ja odottaa, kunnes kannabis- ja hamppulaki hyväksytään, jotta nähdään, mitä seuraavaksi tapahtuu.

Jotkut muut tähän mennessä hyväksytyt toimenpiteet ovat enimmäkseen kohdistuneet kannabiksen kieltämiseen kouluissa, armeijan laitoksissa, valtion virastoissa, poliisiasemilla ja lentäjille, jotka ovat enimmäkseen terveen järjen toimenpiteitä.

Kannabis- ja hamppulakista keskustellaan edelleen ilman tarkkaa päivämäärää sen valmistumiselle.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä! TAI, kirjoita sähköpostiosoitteesi alle!

Auta tukemaan Phuket Expressiä vuonna 2022!

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.