Thaimaan kansanterveysministeriö ei koskaan tukenut maskien poistamista julkisesti, Anutin sanoo

KUVA: Matichon

Kansallinen -

Kansanterveysministeri Anutin Charnvirakul vannoo kuuntelevansa kaikkia ehdotuksia koronaviruksen leviämisen estämiseksi, mutta väittää, ettei ministeriö ole koskaan tukenut tai nimenomaisesti sanonut maskien poistamista ja maskien käytön lopettamista julkisilla paikoilla.

Hänen lausuntonsa tulevat vain kaksi viikkoa sen jälkeen, kun pääministeri Prayut Chan-O-Cha helpotti maskin mandaattia yllättävällä myöhäisillan käskyllä, sen jälkeen, kun matkailu- ja liike-elämän välillä on kuukausia kestänyt edestakaisin keskustelua, joka halusi sen helpottamista, erityisesti ulkopuolista mandaattia, ja koska yrityssektori väittää, että monet ulkomaiset matkailijat eivät ole kiinnostuneita naamion käyttämisestä, ja valtuutusta kannattavat lääkärit ja lääketieteen sektori pysyvät ei erityistä offramppia.

Anutin paljasti lehdistöhaastattelussa eilen, 6. heinäkuuta, sen jälkeen, kun tohtori Prasit Wattanapha, Sirirajin sairaalan lääketieteellisen tiedekunnan dekaani, kehotti ministeriötä ehdottamaan toimenpiteitä maskien käyttöönottamiseksi suljetuilla tai huonosti tuuletetuilla alueilla että ministeriö kuuntelee jokaisen osastojen esittämiä ehdotuksia ja ajatuksia.

Kysyttäessä, mitä ehdotuksia kansanterveysministeriö tekisi tulevassa Covid-19-tilannehallintokeskuksessa (CCSA) tänä perjantaina 8., ministeri totesi vain, että kaikki riippuu tilanteesta, kiristetäänkö vai höllenetäänkö toimenpiteitä.

– Ministerit, kansliapäällikkö, pääministeri ja CCSA (Covid-19 Situation Administration) sanoivat, että älkää ottako [naamioita] pois, koska se voi vähentää Covid-19:n riskiä ja on hyväksi kaikille. Mutta jos joku haluaa poistaa naamionsa, hänen on arvioitava henkilökohtainen tilanne ja riskit. Kansanterveysministeriö ei koskaan sanonut, että on aika ottaa naamio pois julkisesti. Tänä aikana on silti parasta käyttää sitä itsellemme”, Anutin sanoi.

Mandaatin poistamisen jälkeen yhä useammat lääkärit ovat käytännössä pyytäneet hallitusta palauttamaan mandaatin, vaikka useimmat Thaimaan kansalaiset käyttävät edelleen naamioita kaikissa olosuhteissa.TPN huomauttaa, että jopa mandaatin aikana täytäntöönpanoa ei juuri lainkaan valvottu niille, jotka päättivät olla käyttämättä naamioita.

CCSA:n on määrä kokoontua huomenna aamulla 8. heinäkuuta tarkastelemaan nykyistä Covid-19-tilannetta ja keskustelemaan Covid-19:ää koskevista säännöistä ja määräyksistä, mukaan lukien mahdollisesti vasta kaksi viikkoa sitten kevennettyjen maskien palauttamisesta.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Tarvitsetko Covid-19-vakuutuksen seuraavalle Thaimaan matkallesi? Klikkaa tästä.

Seuraa meitä Facebook

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!

National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanojensa ja kuviensa kautta. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.