Thaimaan johtavat lääkärit vaativat maskien palauttamista, Covid-keskus harkitsee kaikkia vaihtoehtoja tänä perjantaina

Thaimaa-

Useat johtavat thaimaalaiset lääkärit ja lääketieteelliset yhdistykset pyytävät kansanterveysministeriötä ja Covid-19-tilanteen hallinnan keskusta tai CCSA:ta palauttamaan maskin toimeksiannot maailmanlaajuisesti lisääntyvien Covid19-tapausten ja uusien alavarianttien vuoksi.

Naamiomandaatti, joka kattoi aiemmin kaikki julkiset tilat, myös yksin ulkona, tehtiin suositeltavaksi, mutta ei pakolliseksi kesäkuun 23. päivänä, vain noin kaksi viikkoa sitten. Mandaatti oli aiemmin ollut voimassa pääosin johdonmukaisesti vuoden 2020 alusta lähtien.

Vaikka naamiomandaatti ei näyttänyt häiritsevän useimpia Thaimaan kansalaisia, sitä pidettiin matkailun pelotteena, ja monet matkailusta riippuvaiset alueet, kuten Pattaya ja Phuket, olivat jo nähneet monien ulkomaisten matkailijoiden jättäneen mandaattia huomiotta aiemmin. Matkailu- ja liike-elämän järjestöt olivat pitkään halunneet nostaa mandaattia, vaikka sitä ei valvottukaan, houkutellakseen turisteja, jotka eivät ehkä tule käymään vain ajatuksensa vuoksi.

Nyt Thaimaan maaseudun lääkärit ja useat tunnetut lääkärit kuitenkin haluavat maskin mandaatin palauttaa vedoten huoleen maailmanlaajuisesti lisääntyvistä tapauksista ja peloista Omicronin nopeasti leviävistä alamuunnelmista, kuten BA 2.5:stä.

Professori tohtori Prasit Wattanapha, Siriraj Hospital Mahidol Universityn lääketieteellisen tiedekunnan dekaani, julkaisi lausunnon tänään, 5. heinäkuuta, kehottaen asianomaisia ​​virastoja palauttamaan toimeksiannon ainakin sisätiloissa. Hän totesi, että vaikka uudet alamuunnelmat eivät osoittautuneet vaarallisemmiksi, hän oli huolissaan siitä, että ne näyttivät olevan tarttuvampia ja että merkittävää osaa populaatiosta ei lisätty. Hänen mielestään toimeksiannon purkaminen lähetti väärän viestin siitä, että Covid-19 oli ohi, vaikka se ei ollutkaan.

Thaimaan kansanterveysministeri Anutin Charnvirakul totesi tänään iltapäivällä, että hän ottaisi kaikkien osapuolten huolenaiheet huomioon ennen myöhemmin tällä viikolla pidettävää CCSA-kokousta, mukaan lukien matkailu- ja yritysteollisuus, joka vastustaa suurelta osin mandaattien palauttamista, lähinnä ulkomaan turistitekijän vuoksi.

TPN-media seuraa tarkasti CCSA-kokousta tällä viikolla ja toimittaa päivityksiä.

National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanojensa ja kuviensa kautta. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.