Thaimaan ilmatieteen laitos ilmoittaa trooppisen myrskyn "Chaba", joka voi aiheuttaa sateita ja puuskaisia ​​tuulia paikoin Thaimaassa lauantaihin asti

Kansallinen -

  Thaimaan meteorologinen laitos (TMD) ilmoitti tänään 1. heinäkuuta trooppisesta myrskystä "Chaba" Etelä-Kiinan meren yläosassa, joka voi aiheuttaa lisää sateita ja puuskaisia ​​tuulia paikoin Thaimaassa lauantaihin 2. heinäkuuta asti.

Ilmoituksen mukaan "Chaba"-myrsky, joka tapahtui Etelä-Kiinan meren yläosassa, etenee hitaasti luoteeseen päästäkseen rantautumaan Etelä-Kiinan ylle 2. ja 3. heinäkuuta.

Vaikka myrskyllä ​​on välillinen vaikutus Thaimaan säähän, myrsky aiheuttaa todennäköisesti monsuunin Myanmarin yli ja Pohjois-Thaimaan yläosassa matalapainesoluksi Laosin yläpuolella sekä melko voimakkaan lounaismonsuunin Andamaanienmeren ja Thaimaanlahti, mikä johti yksittäisiin rankkoihin tai erittäin rankkoihin sateisiin pohjoisessa, koillisessa, idässä ja etelässä.

Vaikuttavat alueet ovat seuraavat:

1 heinäkuu 2022

Pohjoiseen: Mae Hong Son, Chiang Mai, Chiang Rai, Lamphun, Lampang, Phayao, Phrae, Nan, Uttaradit, Phitsanulok ja Petchabun.

Koilliseen: Loei, Nong Khai, Bueng Kan, Udon Thani, Nong Bua Lamphu, Sakon Nakhon, Nakhon Phanom, Khon Kaen, Maha Sarakham, Kalasin, Mukdahan, Roi Et, Yasothon, Amnat Charoen ja Ubon Ratchathani

Keskeinen: Kanchanaburi ja Ratchaburi.

Itään: Nakhon Nayok, Prachinburi, Chachoengsao, Chonburi, Rayong, Chanthaburi ja Trat

Etelä: Ranong, Phangnga, Phuketja Krabi

2 heinäkuu 2022

Pohjoiseen: Mae Hong Son, Chiang Mai, Chiang Rai, Lamphun, Lampang, Phayao, Phrae, Nan, Uttaradit, Phitsanulok ja Petchabun.

Koilliseen: Loei, Nong Khai, Bueng Kan, Udon Thani, Nong Bua Lamphu, Sakon Nakhon, Nakhon Phanom, Khon Kaen, Kalasin, Mukdahan, Roi Et, Yasothon, Amnat Charoen ja Ubon Ratchathani.

Keskeinen: Uthai Thani, Kanchanaburi ja Ratchaburi, mukaan lukien Bangkok ja sen lähialueet.

Itään: Nakhon Nayok, Prachinburi, Chachoengsao, Chonburi, Rayong, Chanthaburi ja Trat

Etelä: Ranong, Phangnga, Phuketja Krabi

Melko voimakkaat tuulet pakottavat Andamaanienmeren yläosassa aallot nousemaan 2-3 metriin ja ukkoskuuroissa yli 3 metriin, kun taas Thaimaanlahden yläosassa voi nousta noin 2 metriin.

Laitos myös varoitti ihmisiä varomaan vakavaa tilaa, joka voi aiheuttaa ylivuotoja ja äkillisiä tulvia. Kaikkien alusten tulee jatkaa varoen ja pysyä poissa ukkoskuurien aikana. Andamaanienmeren yläosassa olevien pienten veneiden tulisi pysyä maissa heinäkuun 6. päivään asti.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

Adam Judd
Adam Judd on TPN-median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta. Hänen taustansa on HR and Operations ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta jo vuosikymmenen ajan. Hän on asunut Pattayalla noin yhdeksän vuotta päätoimisena asukkaana, tunnetaan paikallisesti hyvin ja on vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinat lähetä sähköpostia [sähköposti suojattu] Tietoja meistä: https://thephuketexpress.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thephuketexpress.com/contact-us/