Phuketin kansanterveysosasto varoittaa, että kannabiksen savua koskevat valitukset julkisilla paikoilla voivat johtaa oikeustoimiin

Phuket -

Phuketin maakunnan kansanterveyspäällikkö on varoittanut, että kannabiksen savusta tehdyt valitukset voivat johtaa oikeustoimiin.

Phuketin provinssin kansanterveysalan ylilääkäri Kusak Kukiattikoon kertoi The Phuket Expressille tänään, 23. kesäkuuta 2022: "Kansanterveysministeriön mukaan kannabiksen ja hampun virkistystarkoituksiin aiheuttama savu voi olla haitallista ja kiusallista monille ihmisille. Jonkun on kuitenkin ilmoitettava asiasta poliisille, jos se kokee sen olevan häiritsevää. Jos kukaan ei tee virallista ilmoitusta, kannabiksen käyttäjä voi teknisesti silti tupakoida."

”Toisaalta, jos joku tekee virallisen poliisiilmoituksen, kannabissavua julkisesti aiheuttanut joutuu oikeustoimiin. Kasvien savu sisältää hiukkasia, jotka voivat hengitettynä aiheuttaa sairastumisriskin, kuten keuhkosairauden, astman ja keuhkoputkentulehduksen. Kannabista saa polttaa yksityisissä majoitustiloissa, mutta ei julkisesti." Kusak totesi.

Rangaistukset kannabiksen haittavalituksesta voivat sisältää korkeat sakot ja jopa vankeusrangaistuksen, mutta se on todennäköisemmin pieni sakko, joka on samanlainen kuin muissa maissa tehty rikkomus.

Vaikka kannabiksen viihdekäyttöä ei suositella voimakkaasti ja kansanterveysviranomaiset sanovat edelleen, että sitä tulisi käyttää vain lääketieteelliseen käyttöön, se ei ole teknisesti laitonta yli XNUMX-vuotiaille yksityiskäytössä Thaimaassa, toteaa The Phuket Express.

Äskettäin dekriminalisoidun kannabiksen valvontaa koskevat määräykset ja käytännöt ilmestyvät edelleen lähes viikoittain, kun Thaimaan hallitus kehittää kattavan säännöstön.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä! TAI, kirjoita sähköpostiosoitteesi alle!

Auta tukemaan Phuket Expressiä vuonna 2022!

Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli kolme vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin ja myös kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thain kielestä englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.