Thaimaan terveysministeriön kerrotaan ehdottavan valtakunnallisia viheralueita ja palauttavan säännölliset yöelämän sulkemisajat

Kansallinen -

Thaimaan terveysministeriön kerrotaan ehdottavan koko kansakunnan uudelleenluokittamista rennoiksi vyöhykkeiksi ja normaalien yöelämän aukioloaikojen palauttamista Covid-19-tilanteen keskukseen (CCSA) tulevassa kokouksessa 17. kesäkuuta.

Kansanterveysministeri Anutin Charnvirakul paljasti tänään 16. kesäkuuta, että kansanterveysministeriö ehdottaa CCSA:lle valtakunnallista värivyöhykettä vihreälle vyöhykkeelle tai valvontavyöhykkeelle tulevassa kokouksessaan huomenna 17. kesäkuuta. Ministerin mukaan ehdotus oli jo kokouksen asialistalla.

Kun ministeriltä kysyttiin yöelämän toimijoiden vetoomuksista laillisten sulkemisaikojen palauttamiseksi Covid-19-aikoihin, ministeri vastasi, että hän oli kuullut asiasta terveysministeriön kansliasihteerin tohtori Kiattipoom Wongrachitin ja pääjohtajan tohtori Opas Karnkawinpongin kanssa. taudintorjuntaosastolta. Molemmat sopivat sulkemisaikojen pidentämisestä vielä 1-2 tunnilla, mikä tarkoitti, että yöelämän paikat voisivat olla auki noin klo 2:een asti nykyisten keskiyön sulkemisaikojensa perusteella, niin kauan kuin CCSA:n loppuosa suostui.

"Laajennus on hyvä niin kauan kuin yöelämän paikat noudattavat sääntöjä eivätkä avaudu yössä ennen aamunkoittoa", ministeri Anutin sanoi. "Se riippuu kuitenkin edelleen CCSA:sta."

Hän jatkoi esityksiä julkisen maskimandaatin purkamisesta sanoen, että maskin käyttämisestä on tullut yhteiskunnallinen normi ja että terveysministeriö ei harkitse sen peruuttamista pian. Ministeriö kuitenkin suhtautuisi ministerin mukaan lempeästi maskivaltuutukseen tietyissä tiloissa.

Lopuksi ministeri kommentoi ehdotusta pudottaa Covid-19-hälytystaso tasolle 2 (alhainen ja vähenevä leviäminen) sanoen, että kaikki on jo hallinnassa ja Thaimaa tekee hienoa työtä.

"Tällä hetkellä vähenevät uudet tapaukset, uhrit, vuoteiden käyttöasteet ja ventilaatiotapaukset ovat seurausta kaikkien yhteistyöstä", terveysministeri Anutin Charnvirakul totesi, vaikka hän ei paljastanut muutosta hälytystason suhteen.

TPN huomauttaa, että tällä hetkellä 46 maakuntaa on punaisella vyöhykkeellä (korkea läpäisy), 14 vihreällä vyöhykkeellä (valvonta) ja 17 sinisellä vyöhykkeellä (matkailu).
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Auta tukemaan Phuket Expressiä vuonna 2022!

Pattaya Newsin viimeisimmät paikallisuutisten kääntäjä. Aim on XNUMX-vuotias, joka tällä hetkellä asuu ja opiskelee viimeistä vuottaan yliopistossa Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.