Thaimaan pääministeri määräsi tiukasti valtakunnallisesti valvomaan keskiyön sulkemisaikoja viihdepaikoissa

Bangkok, Thaimaa-

Yllättynyt kovista aikaisemmista sulkemisista tänä viikonloppuna Bangkokissa ja Pattayassa?

Lisää saattaa tulla. Thaimaan pääministeri Prayut Chan-O-Cha on henkilökohtaisesti määrännyt asianomaiset lainvalvontaviranomaiset ryhtymään ankariin tiloihin, jotka rikkovat alkoholijuomien viihdepaikkojen nykyistä laillista sulkemisaikaa, joka on keskiyö.

Tämä tulee esiin, vaikka monet matkailu- ja ravintola-alan äänet ovat ponnistellut kovasti koronavirusta edeltäneiden myöhäisillan sulkemisaikojen palauttamiseksi matkailukohteiden kuten Pattayan ja Phuketin kohteisiin. Yrittäjien mukaan keskiyö on aivan liian aikaista ulkomaalaisille turisteille, joista monet aloittavat iltansa klo 10 tai 11.

Ennen Covid-19:ää viihdealueet Pattayalla, joka on merkittävä osa paikallista taloutta, saattoivat pysyä laillisesti auki klo 3 asti tai jopa myöhemmin. Huhtikuusta 2020 lähtien voimassa oleva hätäasetus kuitenkin korvaa mahdolliset paikalliset tai alueelliset sääntöpoikkeukset, mikä tarkoittaa, että kaikki maan paikat on suljettava keskiyöllä riippumatta siitä, onko matkailupainotus vai ei.

Covid-19-tilanteiden hallinnan keskus tai CCSA aikoo harkita ehdotuksia klo 2 laillisten sulkemisten sallimiseksi joillakin alueilla myöhemmin tällä viikolla. CCSA:ta johtava pääministeri Prayut Chan-O-Cha on kuitenkin näyttänyt innostumattomalta ehdotuksista ja totesi äskettäin olevansa huolissaan siitä, että myöhemmät sulkemiset voivat tarkoittaa lisää mahdollisia koronaepidemiaa.

Uusi Bangkokin kuvernööri Chadchart Sittipunt on eri mieltä ja sanoo, että myöhempien sulkemisten salliminen levittää ihmisiä kauemmas ja myöhemmin iltaan. Lisäksi Chadchartin mukaan keskiyön ollessa kova pakotetaan ihmiset yksinkertaisesti menemään juomaan kaduilla, puistoissa tai rannoilla.

Toistaiseksi määräys keskiyön sulkemisesta on kuitenkin toimitettu alueellisille lainkäyttöalueille sekä raportoitu varoituksia siitä, että kaikki lainvalvontaviranomaiset, jotka sallivat myöhemmän sulkemisen, voidaan saattaa vastuuseen.

Reaktio online-tilaukseen on ollut lähes yleisesti negatiivinen thaimaalaisen ja englannin sosiaalisessa mediassa, ja monet ovat sanoneet, ettei matkailualueilla ole mitään järkeä pakottaa tiukasti sulkemisaikoja, koska ala on vasta alkamassa elpyä.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanojensa ja kuviensa kautta. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.