Thaimaan digitaalitalousministeri varoittaa, että väitettyjen rikoskuvien tai -videoiden julkaiseminen verkossa ilman poliisia voi rikkoa uutta henkilötietolakia

KUVA: รมว.ชัยวุฒิ ธนาคมานุสรณ์

Kansakunta -

Thaimaan digitaalitalouden ja -yhteiskunnan ministeri on varoittanut kaikkia kansalaisia, jotka tallentavat kuvan tai videon väitetystä rikoksesta, lähettämään sen vain lainvalvontaviranomaisille välttääkseen henkilötietosuojalain (PDPA) rikkomista.

Loukkaako se PDPA:ta, jos laupias samarialainen tallensi henkilön, joka on osallisena mahdollisessa rikollisessa tilanteessa? Tämä oli yksi niistä kysymyksistä, jotka olivat olleet kiistanalaisia ​​sosiaalisessa mediassa sen jälkeen, kun henkilötietolain eli PDPA:n julkaisu 1. kesäkuuta.

Digiministeri Chaiwut Thanakmanusorn vastasi kuitenkin äskettäin tähän kysymykseen:
"Sopimattoman kuvan tai videon julkaiseminen toisesta henkilöstä verkossa on rikos ja voi aiheuttaa ongelmia. Mutta niin kauan kuin lähetät materiaalin vain lainvalvontaviranomaisille, sen pitäisi olla kunnossa, Chaiwut sanoi.

PDPA:n tarkoituksena on ministerin mukaan suojella kolmannelle osapuolelle luovutettuja henkilötietoja. Kolmannella osapuolella oli velvollisuus pyytää henkilöltä suostumus ennen tietojensa luovuttamista yleisölle. Tämä oli PDPA:n pääkohta, ministeri sanoi.

Hän sanoi myös, että muiden kuvien julkaiseminen ja jakaminen voi sen sijaan rikkoa tiettyjä siviililakeja, mutta hän korosti, että PDPA:n tarkoitus oli vain suojella henkilötietoja eikä estää ihmisiä ottamasta tavallisia kuvia.

"Kun luovutat henkilötietojasi kolmannelle osapuolelle, sinulla on oikeus pyytää tietojesi luottamuksellisuutta. Voit jatkaa PDPA-lakia, jos uskot jonkun loukkaavan oikeuttasi, ministeri sanoi.

Lisensoitu uutismedia on digitaalitalousministeriön mukaan vapautettu PDPA:sta, vaikka journalistisia periaatteita on noudatettava.

Voit lukea lisää PDPA:sta täältä.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä! TAI, kirjoita sähköpostiosoitteesi alle!

Tilaa
Tanakorn Panyadee
Pattaya Newsin viimeisimmät paikallisuutisten kääntäjä. Aim on XNUMX-vuotias, joka tällä hetkellä asuu ja opiskelee viimeistä vuottaan yliopistossa Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.