Thaimaan hallitus ei ilmoita naamiomandaattien peruuttamisesta, se on "luonnollinen" prosessi kansanterveysministerin mukaan

Kansallinen -

  Kansanterveysministeri Anutin Charnvirakul paljasti tänään 8. kesäkuuta, että naamiomandaatin peruuttamisesta, joka kattaa tällä hetkellä jopa kaikki ulkopuoliset alueet, ei ilmoiteta, vaikka Thaimaa lähestyy endeemisten tautien aikaa.

Anutinin mukaan sen käyttäminen tai poistaminen on kuitenkin yksilöllisen harkinnan varassa tilanteen ja alueiden mukaan.

Ministeri totesi tänä aamuna Bangkokissa "Siirry Covidista, elä luottavaisesti" -tapahtumassa, että Covid-19-tilanne Thaimaassa todennäköisesti paranee, mikä näkyy tartuntojen ja kuolemantapausten tasaisesti vähenemisestä. Päivittäinen uusien tapausten määrä on alle 3,000 30 ja kuolleiden määrä alle XNUMX päivässä kolmena peräkkäisenä päivänä. Tämä johtuu siitä, että ihmiset tekevät yhteistyötä terveysministeriön suositusten mukaisesti, Anutinin mukaan.

Kun taudista tulee endeeminen Thaimaassa, taudin vakavuus pysyy kuitenkin samalla tasolla. Covid-19:n uudelleenmäärittely endeemiseksi vain saa ihmiset tuntemaan sen ja käyttäytymään yhteisymmärryksessä taudista.

Anutin kertoi lehdistölle: "Hallitus yrittää palauttaa thaimaalaisille mahdollisimman paljon normaalia elämäntapaa. Maskit voidaan poistaa, ja monet laitokset avautuvat nyt uudelleen. Tavoitteemme ei ole enää määräyksiä. Mutta meidän on myös ymmärrettävä jokainen yksilöllinen tilanne. Jos he ovat paikassa, jossa on riski, naamarit ovat erittäin suositeltavia."

"Jos kysytään, tuleeko naamiomandaatista laki, pelkään, ettei sellaista ilmoitusta tule. Haluavatko ihmiset käyttää sitä vai riisua se, kaikki riippuu henkilökohtaisesta tilanteen arvioinnista kokemamme tiedon avulla.

TPN huomauttaa, että maskin mandaatti kuuluu tällä hetkellä hätäasetuksen terveystoimenpiteiden piiriin, joita on jatkettu tällä hetkellä vähintään heinäkuun loppuun ja voimassa vuoden 2020 alusta. Oletettavasti hätäasetuksen poistuessa mandaatti "hiljaisesti" tulee myös terveysministerin tämänpäiväiset lausunnot.

Naamiomandaatit ovat olleet viime aikoina laajaa keskustelua Thaimaassa, lisätietoja saat napsauttamalla tätä.

Adam Judd
Adam Judd on TPN-median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta. Hänen taustansa on HR and Operations ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta jo vuosikymmenen ajan. Hän on asunut Pattayalla noin yhdeksän vuotta päätoimisena asukkaana, tunnetaan paikallisesti hyvin ja on vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinat lähetä sähköpostia [sähköposti suojattu] Tietoja meistä: https://thephuketexpress.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thephuketexpress.com/contact-us/