Bangkokin kuvernööri Chadchart ehdottaa CCSA:lle kasvonaamion poistamista ulkoalueilta

Bangkok -

  Bangkokin kuvernööri Chadchart Sittipunt suunnittelee ehdottavansa kasvonaamion poistoa ulkoalueilta ja viihdepaikkojen aukioloaikojen pidentämistä klo 2:een asti.

Kuvernööri kertoi toimittajille aiemmin tällä viikolla, 5. kesäkuuta, että ehdotukset tulisivat ensisijaisesti Covid-19-tilanteenhallinnan keskus (CCSA) harkitsemaan, mutta Bangkokin viranomaiset ajattelivat alun perin, että maskin poisto voitaisiin tehdä, koska infektiotilanne pääoma oli laskenut ja talous oli vähitellen parantunut. Asiantuntijoiden on kuitenkin harkittava päätöstä lääketieteellisten periaatteiden mukaisesti.

Tunnin pidentämisestä Chadchart totesi, että viihdepaikoissa ei ole raportoitu ongelmista seitsemän päivää sitten ensimmäisen uudelleenaukimispäivän jälkeen, koska useimmat tapahtumapaikat olivat noudattaneet ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä.

Chadchart sanoi: "Laajennus monissa paikoissa, olipa kyse viihdepaikoista tai julkisista puistoista, johtaa todennäköisesti myönteiseen lopputulokseen, koska se voi vähentää väkilukua. Aiemmin näimme monia ihmisiä laittomasti kokoontuneen kaduille ja juomaan ravintoloiden rajoitetun juomaajan takia, joten eikö olisi parempi, jos antaisimme laillisesti yritysten toimia normaaleina aikoina, joita voimme valvoa, sen sijaan, että antaisimme ihmisten juoda huomaamattomasti yksityisillä paikoilla ja ilman valvontaa."

Aluksi asiasta keskustellaan Bangkokin työkomitean ja maakunnan kansanterveysosaston kesken paikallisten tiedotusvälineiden mukaan.

KUVA: INN News

Lisäksi kansallinen turvallisuusneuvosto (NSC) paljasti eilen 6. kesäkuuta, että myös neuvosto harkitsi tällaisten ehdotusten mahdollisuutta ja se on todennäköisesti mahdollista. Pääministeri Prayut Chan-O'Chan johtaman CCSA-komitean on kuitenkin viimeisteltävä ne.

NSC:n pääsihteeri Supot Malaniyom kertoi Associated Pressille, että NSC oli suunnitellut tarkkailevansa tapahtumapaikan uudelleen avaamistilannetta 10 päivän ajan ennen kuin harkitsi, ehdottaako rentoutumistoimenpiteitä, kuten pidennettyjä aukioloaikoja vai ei. Rentoutuminen voi kuitenkin olla mahdollista, koska ihmiset olivat tehneet hyvää yhteistyötä ja laitokset olivat vakavasti noudattaneet toimenpiteitä.

Ulkopaikkojen maskin poistamisesta pääsihteeri sanoi, että maskimandaatti on pantu täytäntöön lailla, joten sitä on ehdotettava ensisijaisesti CCSA-komitealle. Jos he hyväksyvät, peruutus voidaan tehdä.

Adam Judd on TPN-median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta. Hänen taustansa on HR and Operations ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta jo vuosikymmenen ajan. Hän on asunut Pattayalla noin yhdeksän vuotta päätoimisena asukkaana, tunnetaan paikallisesti hyvin ja on vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinat lähetä sähköpostia [sähköposti suojattu] Tietoja meistä: https://thephuketexpress.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thephuketexpress.com/contact-us/