Bangkokin kuvernööri tapaa terveysviranomaisia ​​ulkonaamarin käyttövaltuutuksen yhteydessä

Bangkok-

Bangkokin kuvernööri Chadchart Sittipunt haluaa helpottaa joitain Covid-19-ehkäisytoimenpiteitä, erityisesti ulkonaamarimandaattia, viimeisintä lähes päivittäistä edestakaisin fläppiä ja kiistaa maskimandaateista eri viranomaisten ja organisaatioiden välillä.

Ensinnäkin saada kiinni Thaimaan naamiomandaattien tilanteesta katso tuore pääkirjoitus, joka kattaa tilanteen kokonaisuudessaan täällä.

Bangkokin kuvernööri Chadchart Sittipunt ilmoitti myöhään tällä viikolla, että Bangok Metropolitan Administration eli BMA:n virkamiehet neuvottelevat asianomaisten kansanterveys- ja lääketieteellisten osastojen kanssa maskien käyttöasetuksen ja muiden Covid-ehkäisytoimenpiteiden helpottamisesta.

KUVA: Workpoint Tänään

Chadchart aikoo myös tutkia viihdepaikkojen sulkemisaikojen laillista pidentämistä ja totesi, että lyhyemmät sulkemisajat tuntuivat vain ruuhkauttaneen ja pettyneen ulkomaisiin turisteihin, joista monet pitivät nykyistä laillista keskiyön aikaa liian aikaisin.

TPN huomauttaa, että Phuketin kuvernööri, kuten yllä olevassa pääkirjoituksessa todettiin, yritti myös helpottaa ulkonaamion käyttöä tällä viikolla, mutta peruutti päätöksen päivää myöhemmin, mikä aiheutti kohua sosiaalisessa mediassa, erityisesti ulkomaisten turistien ja ulkomaalaisten keskuudessa. Oli epäselvää, miksi peruuttaminen tapahtui muutoin kuin terveysviranomaiset sanoivat sen olevan kansanterveyden suojeleminen. Asianomaiset terveysviranomaiset eivät toimittaneet lehdistölle tai yleisölle erityisiä vertaisarvioituja tieteellisiä todisteita, jotka osoittavat ulkonaamiomandaattia rannoilla tai puistoissa, jotka helpottaminen kattaa ja auttaa pysäyttämään Covidin, TPN huomauttaa.

Bangkokin kuvernööri kertoi keskittyneensä lääketieteellisiin faktoihin ja yleisön turvaamiseen, mutta myös tekevänsä tervettä järkeä olevia päätöksiä. Ei kuitenkaan annettu tarkkaa päivämäärää, jolloin maskin valtuutuspolitiikka tarkistetaan virallisesti.

Samaan aikaan Thaimaan kansanterveysministeri Anutin Charnvirakul väittää edelleen vastustavansa maskin mandaatin keventämistä, jopa ulkona rannalla tai ajettaessa omalla henkilöautollaan yksin. Toistaiseksi Thaimaan pääministeri Prayut Chan-O-Cha näyttää myös olevan samaa mieltä.

Käytännössä todellisuus on kuitenkin se, että vaikka useimmat thaimaalaiset näyttävät olevan tyytyväisiä toimeksiantoon, yhä useammat turistit eivät ole ja ovat jättäneet huomioimatta sääntöjä, erityisesti turistialueilla, kuten Samui, Pattaya ja Phuket. Nähtäväksi jää, aiheuttaako tämä muutoksia.

Tanakorn Panyadee
Pattaya Newsin viimeisimmät paikallisuutisten kääntäjä. Aim on XNUMX-vuotias, joka tällä hetkellä asuu ja opiskelee viimeistä vuottaan yliopistossa Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.