Hätäasetus ei ole ristiriidassa minkään perustuslain kanssa, Thaimaan tuomioistuin sanoo

Kansallinen -

Perustuslakituomioistuin on äänestänyt siitä, että "hätäasetus" ei ole perustuslain vastainen.

Äänestys seurasi demokratiaa kannattavan aktivisti Piyarat “Toto” Chongthepin vastalausetta, joka pyysi perustuslakituomioistuinta harkitsemaan, ovatko hätäasetuksen 9 artiklan 2 kohta ja 11 artiklan 6 kohta ristiriidassa perustuslain 32 artiklan kanssa.

Perustuslakituomioistuin kokoontui sitten keskiviikkona 1. kesäkuuta keskustellakseen asiasta. Tuomioistuin on enemmistötuloksella 8-1 todennut, että 9 §:n, joka kielsi suuret kokoontumiset, ja 11 §:n, joka antoi pääministerille valtuudet määrätä kiireellisesti kieltämään kaikki turvallisuutta mahdollisesti uhkaavat toimet. valtiosta tai kansasta tarpeen mukaan, eivät ole ristiriidassa perustuslain 26 §:n kanssa.

Hätäasetus on ollut voimassa vuoden 2020 alusta ja sitä jatkettiin juuri äskettäin ainakin tämän vuoden heinäkuun loppuun huolimatta sosiaalisessa mediassa kovasta kritiikistä. Thaimaan hallitus sanoo, että asetusta tarvitaan edelleen Covid-19:n hallitsemiseksi, mutta kriitikot väittävät, että sitä käytetään mahdollisten demokratiaa edistävien mielenosoitusten ja kokoontumisten pysäyttämiseen. Thaimaan hallitus kiistää väitteen.

Kuva postauksen sisällön jälkeen
Adam Judd on TPN-median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta. Hänen taustansa on HR and Operations ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta jo vuosikymmenen ajan. Hän on asunut Pattayalla noin yhdeksän vuotta päätoimisena asukkaana, tunnetaan paikallisesti hyvin ja on vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinat lähetä sähköpostia [sähköposti suojattu] Tietoja meistä: https://thephuketexpress.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thephuketexpress.com/contact-us/