Thaimaan kansanterveysministeri vaatii, että ihmisten tulisi jatkaa maskien käyttöä paitsi kotona ollessaan, pääministeri ei hyväksy ehdotusta maskin mandaatin poistamisesta

KUVA: kansanterveysministeriö

Bangkok -

Kansanterveysministeri Anutin Charnvirakul vaati tänään, 31. toukokuuta, että ihmisten ei pitäisi poistaa kasvonaamioitaan nyt ja ottaa ne pois vasta kun he ovat tuttujen/perheen kanssa kotona.

Ministeri puhui uudelleen sen jälkeen, kun pääministeri Prayut Chan-O'Cha oli eri mieltä maskin mandaatin poistamisesta tänä aikana, kun häneltä kysyttiin kansanterveysministeriön kesäkuussa tekemästä kasvonaamion poistoehdotuksesta Covid-19-tilannehallintokeskukselle ( CCSA).

Kun tänä aamuna kysyttiin samankaltaista kysymystä, Anutin, jonka osasto oli ehdottanut toimeksiannon päättymistä ja joka sanoi aiemmin, että kasvonaamion käyttäminen ehdotuksen hyväksymisen jälkeen on yksittäisen tilanteen harkinnassa, sanoi, että on parempi käyttää naamioita toistaiseksi ja ottaa ne pois vain ollessaan kotona ystävien ja perheen kanssa. Hän totesi myös, että naamion käyttö auttoi saamaan muut tuntemaan olonsa turvalliseksi ja mukavaksi, eikä kyse ollut vain käyttäjästä.

Sillä välin hallituksen tiedottaja Thanakorn Wangboonkongchana totesi tänä aamuna, että ei ollut virallista politiikkaa maskin mandaatin poistamiseksi, ja rohkaisi ihmisiä jatkamaan maskien käyttöä kaikilla julkisilla alueilla, vaikka he olisivat yksin.

Ehdotuksen on määrä mennä CCSA:n käsittelyyn joskus kesäkuussa, mutta sekä pääministeri että terveysministeri ilmoittivat olevansa eri mieltä maskin mandaatin poistamisesta jopa ulkona, tällä hetkellä näyttää siltä, ​​​​että se ei katoa. tällä hetkellä. Pääministeri, TPN media huomauttaa, johtaa myös CCSA:ta ja on ehdotusten lopullinen päätöksentekijä.

Adam Judd on TPN-median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta. Hänen taustansa on HR and Operations ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta jo vuosikymmenen ajan. Hän on asunut Pattayalla noin kahdeksan vuotta päätoimisena asukkaana, tunnetaan paikallisesti hyvin ja on vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinat lähetä sähköpostia [sähköposti suojattu] Tietoja meistä: https://thephuketexpress.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thephuketexpress.com/contact-us/