Kasvonaamion poistaminen koskee vain tiettyjä alueita, Thaimaan kansanterveysministeriö sanoo

Bangkok -

Kansanterveysministeriö selvensi eilen 25. toukokuuta aiempia uutisia kasvonaamiomandaatin tulevasta peruuttamisesta toteamalla, että helpotus toteutetaan vain joillain määrätyillä alueilla.

Ensimmäinen, katso aiemmat tiedotteemme tästä ilmoituksesta.

Tohtori Taweesap Siraprapasiri kansanterveysministeriön tautivalvontaosastosta paljasti, että maskiasetuksen poistamista suunnitellaan alun perin useimmille ulkoalueille ja maakunnille vihreillä vyöhykkeillä (valvontaalueet) ja sinisillä vyöhykkeillä (pilottituristialueet) mukaan lukien Bangkok, Phuket ja Chonburi.

Osaston mukaan nostamiseen harkitaan myös alueita, joilla on alhaisempi tartuntaprosentti ja valmistetut hoitojärjestelmät sekä alueet, joilla suurin osa paikallisista (60-70 prosenttia) on täysin rokotettuja, mukaan lukien tehosterokotus.

”Tämä on yksi mittareiden säännöistä, kun olemme palaamassa normaaliin elämään. Jotkut riskiryhmät saattavat kuitenkin joutua pitämään maskit päällä, mukaan lukien vanhukset (yli 60-vuotiaat), perussairauksia sairastavat potilaat ja raskaana olevat naiset. Toimeksianto jatkuu suurissa kokoontumisissa ja ruuhkaisissa paikoissa, mutta avoimissa paikoissa ja julkisissa puistoissa olemisen pitäisi voida halutessaan riisua naamio. Jos joku haluaa jatkaa naamion käyttöä aina, hän on tervetullut tekemään niin." sanoi tohtori Taweesub.

Maskimääräysten peruuttamista voidaan muuttaa kesäkuun puolivälin tienoilla, mutta se on toistaiseksi vain ehdotus. Samaan aikaan kansanterveysministeriö tiedottaa asiasta Covid-19-tilannehallinnon keskukselle (CCSA) ennen kuin se julkistaa virallisesti seuraavassa vaiheessa.

Adam Judd on TPN-median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta. Hänen taustansa on HR and Operations ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta jo vuosikymmenen ajan. Hän on asunut Pattayalla noin yhdeksän vuotta päätoimisena asukkaana, tunnetaan paikallisesti hyvin ja on vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinat lähetä sähköpostia [sähköposti suojattu] Tietoja meistä: https://thephuketexpress.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thephuketexpress.com/contact-us/