Thaimaa ilmoittaa värien katkaisemisesta, Thaimaan passien virtaviivaistamisesta ja viihdepaikkojen uudelleen avaamisesta joillakin alueilla 1. kesäkuuta alkaen

Kansallinen -

Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) on tänään, 20. toukokuuta, ilmoittanut värien vaihtamisesta monissa provinsseissa ja viihdepaikkojen avaamisesta uudelleen maakunnilla/alueilla Green Zonesissa ja Blue Tourist pilot Zonesissa, mukaan lukien Bangkok, Phuket, ja Chonburi 1. kesäkuuta alkaen.

Thaimaan värivyöhykkeitä käytetään Covid-19-rajoitusten ja -toimenpiteiden määrittämiseen ja delegointiin provinssin mukaan, TPN media huomauttaa.

Uudelleenvyöhykejaon osalta keltaisen vyöhykkeen tai korkean valvontavyöhykkeen maakunnat on nyt vähennetty 65:stä 46:een. Heistä 14 on nyt vihreällä vyöhykkeellä tai valvontavyöhykkeellä, nimittäin Chainat, Trat, Nakhon Panom, Nan, Buriram, Phichit, Ang Thong, Maha Sarakam, Yasothorn, Lampang, Surat Thani, Surin, Udon Thani ja Amnat Charoen.

Siniseen vyöhykkeeseen tai matkailupilottimaakuntiin on nyt sisällytetty yhteensä 17 maakuntaa/aluetta, mukaan lukien Krabi, Bangkok, Kanchanaburi, Chanthaburi, Chonburi, Chiang Rai, Chiang Mai, Nakhon Ratchasima, Nonthaburi, Narathiwas, Pathumthani, Prachuap Khiri Khan, Phang Nga, Phetchaburi, Phuket, Rayong ja Songkhla.

Aluemuutoksen jälkeen CCSA ilmoitti, että viihdepaikat avataan laillisesti uudelleen 1. kesäkuuta alkaen, mukaan lukien baarit, pubit, saippuahierontasalit, karaoke-lounget ja vastaavat tilat kaikissa yllä lueteltujen vihreiden vyöhykkeiden ja sinisten vyöhykkeiden provinsseissa/alueilla. . Keltaiset vyöhykkeet pitävät nämä tapahtumapaikat laillisesti suljettuina toistaiseksi.

TPN huomauttaa, että nämä ravintolat ovat toimineet muunnetuina "ravintoloita" joulukuusta 2021 lähtien erilaisin säännöin ja rajoituksin.

Kesäkuun 1. päivästä alkaen tällaiset toimipaikat saavat myydä ja tarjoilla alkoholijuomia sekä harjoittaa liiketoimintaansa viimeistään puoleenyöhön mennessä. Silmälaseja ei saa jakaa ja sekä työntekijöiden että asiakkaiden tulee välttää lähikontakteja ja heidän tulee käyttää kasvonaamioita koko palvelun ajan.

Työntekijät, muusikot, laulajat ja lähihenkilöt on rokotettava täysin, tehosterokotus mukaan lukien. Heidän on suoritettava ATK-testi 7 päivän välein tai kun heillä on epäilyttäviä oireita. Työnantajien on tehtävä työntekijöilleen riskiarviointi joka päivä Thai Save Thain (TST) tai muiden arviointisovellusten kautta.

Asiakkaan tulee esittää rokotusasiakirja, josta käy ilmi, että he ovat täysin rokotettuja ennen palvelujen käyttöä. Sekä työntekijöiden että asiakkaiden on aina noudatettava ehkäiseviä toimenpiteitä Universal Prevention (UP) mukaisesti.

TPN huomauttaa, että maakuntien kuvernöörien ja tartuntatautikomiteoiden on hyväksyttävä toimenpiteet ja heillä on oltava mahdollisuus tehostaa toimenpiteitä halutessaan.

Toimenpiteiden lieventämisestä huolimatta hallitus ilmoitti hätäasetuksen jatkamisesta vielä kahdella kuukaudella tai heinäkuun 31. päivään asti odottaen lopullista vahvistusta Thaimaan hallitukselta todennäköisesti ensi viikolla. CCSA ilmoitti, että pidennys jatkuu, kunnes Covid-19 määritellään uudelleen endeemiseksi sairaudeksi kuningaskunnassa.

Kansanterveysministeri Anutin Charnvirakul sanoi Covid-19:n määrittelystä endeemiseksi, mutta sen tarkastelu on meneillään, mutta ei ollut "takuuta", että se tapahtuisi heinäkuun 1. päivänä tai viimeistään, kuten jotkut tiedotusvälineet olivat aiemmin todenneet.

Thailand Pass virtaviivaistetaan, mutta ei vielä poistettu, ulkomaalaisille 1. kesäkuuta alkaen, ja tautivalvontaministeriö ottaa sen haltuunsa. Tiedotustilaisuuden mukaan haku- ja hyväksymisprosessi on "nopeampi kuin koskaan" antamalla QR-koodi heti lentokentälle tuomista hakemisen jälkeen. Thaimaan kansalaisten ei kesäkuun 1. päivän jälkeen enää tarvitse käyttää Thailand Passia. Vähintään 10,000 19 USD:n vakuutusvaatimus, joka kattaa Covid-XNUMX:n, säilyy.

Rokottamattomat tai rokottamattomat turistit voivat nyt tehdä Covid-19-testin ennen kansainvälistä saapumista tai sen jälkeen, eivätkä he joudu enää karanteeniin.

TPN-media huomauttaa, että tämä on kehittyvä tarina, ja tähän artikkeliin voidaan tehdä muutoksia ilman ennakkoilmoitusta.

Adam Judd on TPN-median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta. Hänen taustansa on HR and Operations ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta jo vuosikymmenen ajan. Hän on asunut Pattayalla noin kahdeksan vuotta päätoimisena asukkaana, tunnetaan paikallisesti hyvin ja on vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinat lähetä sähköpostia [sähköposti suojattu] Tietoja meistä: https://thephuketexpress.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thephuketexpress.com/contact-us/